Foto: Illustrasjonsbilde public domain.

I dette rystende intervjuet med Ernst Roets avsløres det makabre drap på såkalte «Boers» eller hvite bønder i Sør-Afrika, inkl barn.

«Kill the Boer» er en bok skrevet av Ernst Roets, som beskriver de grusomme drapene og torturen på hvite bønder i Sør-Afrika, og om hvordan myndigheten er medskyldige av mange forskjellige grunner. Deriblant deres nedprioritering av krisen til tross for at den blir verre, gir negative stereotyper av hvite bønder, romantisering av vold mot bønder, spredning av hat fra politiske plattformer, samt latterliggjøring og skambelegging av ofrene.

Boken avslører hendelser som involverer medlemmene av ANC direkte, den Sør-Afrikanske regjeringen og særlig SAPS med planleggingen og utførelsen av disse angrepene. Det er diskutert om at en faretruende etnisk rensing burde bli sett på som en seriøs trussel og noe som kan bli forhindret.

Samtykket fra Sør-Afrikansk media er også påpekt via analyser av nyhetsreportasjer som tydelig indikerer en farget rapportering, som fører til hets og negative stereotyper om hvite bønder spesielt. En mengde grunner er gitt for å forklare hvorfor gårdsangrep er unike og fortjener å få prioritet i etterforskningen. Blant annet frekvensen av slike angrep, de fæle torturmetodene som følger med disse forbrytelsene, og rollen bonden skal ha i samfunnet og de unike omstendighetene bøndene er i.

Grusomme historier

Blant annet skal en gutt på 12 år fått hodet stukket ned i kokende vann til han døde. Forbryterne forklarte uten problemer hvordan han ba for livet sitt før de gjorde det.

En annen hendelse beskriver hvordan de knivstakk faren 150 ganger, og regelrett henrettet ei 2-årig jente og kastet jentungens lik i en eske, for å så dumpe liket av jenta på den drepte moren.

Andre hendelser beskriver hvordan folk blir torturert med drill. I en situasjon valgte kvinnen å ikke gi dem nøkkelen til safen, for der var det nemlig en vinkelsliper. Hun valgte da drillen de allerede hadde i frykt for hva de ville gjøre med vinkelsliperen.

Dette er bare kun noen få av et utall hendelser som skjer ukentlig i Sør-Afrika.
Forbrytelsene blir ofte avfeid som kun «ran», selv om de knivstikker ofret hundrevis av ganger, dreper barn, og noen ganger ikke tar med seg noe av verdi, selv om det er der.

Trump reagerte

Donald Trump reagerte på Twitter da Sør-Afrikas myndigheter nå har bestemt at de vil ekspropriere eiendommene til hvite bønder og gi dem til «sine egne» (les partifeller osv).

Les mer om Ernst Roet’s organisasjon her.

ektenyheter