Hjem Politikk Dobbeltmoral Likhet for kommuneloven, takk!

Likhet for kommuneloven, takk!

285
Faksimile

Sosialistisk Venstreparti (SV) i Haugesund har i over 3 år brutt kommuneloven ved å bruke deler av kommunens byvåpen i sin lokallag logo.

At kommunen har tillatt dette lovbruddet såpass lenge vitner om at kommunene selv ikke anser lovene for verdt å følge, skulle en tro.

Da Liberalistene Hå forsøkte det samme ble det satt en effektiv stopper for dette med henvisning til kommuneloven. Liberalistene Hå valgte da å endre sin logo. Hvorfor har ikke Sosialistisk Venstreparti i Haugesund fått samme advarsel?

Ordfører Arne-Christian Mohn (AP) sier om logo saken på Haugesund kommune sine facebook sider:

«Tre måker er hvit på blå bakgrunn. Det er beskyttet.
Tilsvarende i Lørenskog var det ikke tillatt å bruke møllehjulet (kommunevåpenet), verken møllehjulet som helhet og spesielt ikke endre fargene.»

Også i Lyngen kommune har dette vært et problem da en tverrpolitisk liste hadde brukt Lyngshesten som deres logo, de hadde derimot snudd den så den så inn i fremtiden og ikke bakover som i kommunevåpenet. Her brukte kommunen mye ressurser på å stoppe dette. Listen i Lyngen endret sin logo.

Når små partier og tverrpolitiske lister blir nektet å bryte denne loven, mens partiet Sosialistisk Venstreparti i Haugesund har kunnet gjøre dette i over 3 år tyder det på kameraderi i kommunen og en tydeliggjøring av at det ikke er likhet for loven.

Lokallagsleder for Liberalistene Haugesund, Oddbjørn Sjursen uttaler i saken:

Det er en viktig prinsippsak at det er likhet for loven i alle lover. Det er en liten sak men prinsippet er for viktig til å la det skure å gå.

 

Vi i Liberalistene håper kommunene tar tak i alle slike lovbrudd slik at det ikke etableres en elite som hever seg over de andre.

«Engasjementet vårt for å prikke slike partier på skulderen vil nok ikke ta slutt» sier han lattermildt til Ekte Nyheter.

 

ektenyheter