Hjem Valgfrihet Donald «Voltaire» Trump tar endelig kampen mot tech-gigantenes ytringstyranni

Donald «Voltaire» Trump tar endelig kampen mot tech-gigantenes ytringstyranni

296
Faksimile, Threadreaderapp.com

President Trump har hittil synes akseptere den ideologisk motiverte & diskriminerende sensur og sletting, fra nesten-monopolister som Google/YouTube, Facebook og Twitter, så lenge uretten ikke rammet ham selv, direkte.

Han har jo blant annet 54 og 24 millioner følgere på hhv. personlig- og President i USA Twitter-konto, samt 25 og 4 millioner på tilsvarende Facebook-kontoer!

Selv om Trump på mange måter er hat-objekt og målskive nr. 1, har nok sosiale medier -mafiaen forstått at det ikke ville være smart å sensurere eller utestenge Trump direkte. De har derfor – foreløbig – angrepet svakere og således enklere mål, som Dennis Prager (PragerU), Jordan B. Peterson, Stefan Molyneux, Milo Yiannoupoulos, Gavin McInnes, og i det siste mye omtale InfoWars/Alex Jones.

Men i går sendte Trump ut følgende tvitringer:

Social Media is totally discriminating against Republican/Conservative voices. Speaking loudly and clearly for the Trump Administration, we won’t let that happen. They are closing down the opinions of many people on the RIGHT, while at the same time doing nothing to others..

 

..Censorship is a very dangerous thing & absolutely impossible to police. If you are weeding out Fake News, there is nothing so Fake as CNN & MSNBC, & yet I do not ask that their sick behavior be removed. I get used to it and watch with a grain of salt, or don’t watch at all..

 

…Too many voices are being destroyed, some good & some bad, and that cannot be allowed to happen. Who is making the choices, because I can already tell you that too many mistakes are being made. Let everybody participate, good & bad, and we will all just have to figure it out!

Det er kun meningstyranner – samt «nyttige idioter» hjernevasket av – som ikke vil erkjenne, takke for og applaudere denne uttalelse.

 

Advarsel eller allerede konkret handling?

Om USAs president håper hans advarsel og formaning skal være nok eller om konkrete tiltak mot tech-gigantene allerede er igang, vites ikke. Dessuten må han ta håndtering av også EU, med i beregningen.

EU – i praksis de rådende ideologer og deres «løytnanter» internt, samt eksterne men med innflytelse på EU (George Soros er et godt dokumentert eksempel) – er sterke drivkrefter bak ytrings-sensuren. Det har de grundig demonstrert gjennom blant annet sin sensuravtale med Facebook, YouTube (eid av Google), Twitter og Microsoft, Angela Merkels famøse sensur-samtale med Mark Zuckerberg, initiativer som «GDPR» og «Artikkel 13», eller store bøter mot tech-gigantene som ikke etterlever EU’s instrukser.

Disse millionbøtene er sannsynligvis litt av et «spill for galleriet», ettersom lederskapet i både EU og de angjeldende selskaper har demonstrert at de er ideologiske «kamerater», ved at EU tilpasser sitt byråkrati og regelverk slik at tech-selskaper som spiller på lag, har store fordeler overfor konkurrenter. Da går det fort opp-i-opp med selv noen svære bøter.

***

 

Addendum

Det er nå bredt annerkjent at det mest kjente sitatet knyttet til Voltaire ikke var uttalt av ham selv, men det var likevel ment å representere hva han stod for:

WIKIPEDIA: Det sitatet som hyppigst siteres med referanse til Voltaire, «Jeg deler ikke dine meninger, men jeg er beredt til å dø for din rett til å hevde dem», er dog ikke opprinnelig hans. Sitatet ble skrevet av Evelyn Beatrice Hall 128 år etter Voltaires død i hennes bok Voltaires venner fra 1906. Halls hensikt med sitatet var å sammenfatte Voltaires holdning mot Claude Adrien Helvétius og hans kontroversielle bok De l’esprit.

ektenyheter