Hjem Politikk Dobbeltmoral Absurdistan (Sverige): Fjerner Pride-flagg når arabisk artist skal opptre

Absurdistan (Sverige): Fjerner Pride-flagg når arabisk artist skal opptre

360
Faksimile

Som man sier i en galakse nær deg: «The double-moral is REALLY strong with them.»

FRA GT: -När medlemmar i Nancy Ajrams crew anlände till Göteborg under torsdagen så stod det klart för dem att det utöver Kulturkalaset också pågår en Pride-festival i staden. Något som inte mottogs väl..

..så kan det vara förknippat med fara för Ajram att uppträda på en Pride-scen.

..hmm, hva KAN det komme av tro??

FRA SAMHÄLLSNYTT: – Först ville man, lite tillspetsat, att vi skulle ta bort alla regnbågsflaggor från hela Avenyn men det går naturligtvis inte, konstaterar Tasso Stafilidis till Göteborgs-Posten och fortsätter:

– Det är viktigt att påpeka att det här är en artist vars karriär till 99 procent finns i länder där det är förbjudet och i en del fall belagt med dödsstraff att vara öppet homosexuell. Vi kan inte tvinga på Nancy Ajram att göra ett politiskt statement genom att uppträda på en regnbågsscen.

 

 

ektenyheter