Hjem Politikk Dobbeltmoral Andrew Breitbart: Mannen, myten, legenden

Andrew Breitbart: Mannen, myten, legenden

606
Breitbart
Foto: markn3tel, Wikimedia Commons

Andrew Breitbart var en av de mest innflytelsesrike politiske personene i moderne tid, og er et navn alle samfunnsinteresserte bør ha kunnskap om. Her følger en rask oppsummering om hvem han var.

Som mange andre høyrevridde titaner var Breitbart venstrevridd som yngre. Hans vei til Damaskus begynte da han observerte høytstående venstrevridde figurer komme med grove personangrep uten bevis, noe som fikk ham til å revurdere side. Senere oppdaget han radioverten Rush Limbaugh, og fikk lærelysten tilbake, etter den var kvalt av å høre på det han oppfattet som nihilisme på høyskolen.

Han var tidlig ute med å skjønne hvor kraftig internett kunne være for å kjempe propagandaen i MSM, og hadde en pionerende hånd i dannelsen av flere alternative mediekanaler, blant annet Huffington Post og The Druge Report.

Senere dannet han sin egen nyhetsside, Breitbart.com, som var først ute med å avsløre flere store saker, blant annet Anthony Weiners sexting-skandale.

Stil

Høyrevridde tungvektere som Ben Shapiro og Bill Whittle sier at Breitbart lærte dem mange råd og triks, blant annet at man må gå rett på venstresidens fasade av moralsk overlegenhet og avsløre denne bløffen.

Han understreket også at mye av dagens splitt og hersk-politikk fungerer som sverd og skjold for kulturmarxismens angrep på liberalismen/vestlig sivilisasjon, selv hvis spillerne i kampen ikke selv er klar over hvilken bølge de er en del av (se video under).

Han forstod også viktigheten av å kunne nyte kampen man er en del av, som da han rollerbladet bort til en gjeng demonstranter fra venstrevridde fagforeninger og ba dem med ut til å spise på en fastfood-restaurant.

Død

Breitbart døde av et hjertestopp i 2012, 43 år gammel.

Konspirasjonteoretikere mistenkte mord, spesielt etter at Michael Cormier, en rettsmedisiner som jobbet ved likskuekontoret som produserte dødsattesten til Breitbart, døde av arsenikk-forgiftning samme dag som attesten ble sluppet. Breitbarts venn Bill Whittle sier dog at Breitbart var en svært aktiv mann som ikke slappet av nok, og hadde fått et hjerteinfarkt flere måneder tidligere.

Breitbart ble aldri skilt, men forble gift med sin kone Susannah frem til hans død. De fikk 4 barn sammen.

«What has he lied about? Name ONE lie.»

«Probably everything.»

» ‘Probably everything’, good quote.»

Breitbarts forståelse av mediekrig eksemplifiseres i Bill Whittles video over. For å få størst gjennomslagskraft må man først komme med en påstand, vente på at den fornektes, deretter komme med videobevis, deretter vente på unnskyldningen man har forutsett på forhånd, deretter komme med et nytt bevis som avkler denne unnskyldningen, etc.

Andrew Breitbarts siste tale:

 

 

ektenyheter