Hjem Svenske tilstander YouTube’s sensurbegrunnelser brukes selektivt mot meningsmotstandere

YouTube’s sensurbegrunnelser brukes selektivt mot meningsmotstandere

222
Faksimile

Selv rene tale -opptak av folk med «feil» meninger sensureres med begrunnelsen ‘..kan være upassende eller støtende for enkelte seere..‘ mens mye annet utvilsomt støtende for i hvert fall noen (enkelte) – florerer.

Denne gang har Google -eide YouTube’s ideologiske bias, straffet videoen Tal till nationen – mitt Sverige 2028 fra partileder i Alternativ for Sverige, Gustav Kasselstrand
(Utrolig nok ikke sensurert på partiets Facebook side ..enn så lenge.)

Kriteriene «upassende» og «støtende» er i seg selv selvinnlysende subjektive, flytende størrelser. YouTube slenger til overmål på «kan» og «for enkelte seere» og vips har man en kvasi-begrunnelse som kan brukes mot hva som helst.

 

Forsvarerne av YouTube, Facebook, Twitter og andre ytrings-tyranner’s rett til å benytte slike grep, består delvis av sosialister som plutselig på akkurat dette punkt snur 180 grader fra egen ideologi og blir forsvarere av privateid næringslivs rett til ubegrenset selvbestemmelse og delvis av konservative og liberalistiske prinsippryttere.

Men i slike tilfeller som dette faller argumentet om private selskapers selvbestemmelse uansett til jorden. Selv om man mener slik rett strekker seg til også å kunne sette sensur-kriterier av type KAN være UPASSENDE eller STØTENDE for ENKELTE seere,

..er det fort gjort å finne rikelig med selvinnlysende «kan være upassende eller støtende» for MINIMUM «enkelte seere» – sannsynligvis ganske mange – som YouTube lar være usensurert, noen ganger til og med framhever/promoterer.

Ikke minst trenden med stereotyping og mobbing av etniske Europeere («hvite») spesielt den mannlige delen, eller f.eks. pro- eller anti-abort videoer eller bloddryppende voldsvideoer (omfatter nødvendigvis også videoer fra dataspill eller spillefilmer ettersom YouTube’s egne kriterier altså var: KAN være UPASSENDE eller STØTENDE for ENKELTE).

 

AfS Gustav Kasselstrand, Tal till nationen – mitt Sverige 2028

Her finnes i hvert fall noen utdrag av Kasselstrand’s tale og link til videoen Kasselstrand: «Media ska jaga makthavare, inte medborgare» ..selv om dette mediet (FriaTider) ikke får lov til å spille av direkte:

Faksimile

 

Med litt ekstrainnsats kan man likevel få sett denne tale, fra partilederen i et lovlig parti, i et av Norges naboland(!), på YouTube. I noen land er det nok å bekrefte at man faktisk vil se en slik «farlig» video, i andre land trengs programvare som VPN, Tor Browser, etc.

Faksimile

 

PS. Husk at vi her i Norge, selv har en «folk må lære seg» medieminister (medierelaterte spørsmål sorterer under Kulturdepartementet) som – tatt i betraktning nevnte og andre uttalelser, ikke viser noen tegn til å arbeide FOR ytringsfrihet – og da menes naturligvis faktisk og reell ytringsfrihet – snarere tvert imot.

 

ektenyheter