Hjem Politikk Dobbeltmoral Jaglands moral – Mørkhudet president som adskiller barn.. Nobels Fredspris no problem!

Jaglands moral – Mørkhudet president som adskiller barn.. Nobels Fredspris no problem!

448
Faksimile

I et TV2 intervju kommer Thorbjørn Jagland, i øyeblikket både generalsekretær for Europarådet og medlem av Den Norske Nobelkomiteen, med voldsomme anklager mot USA’s nåværende President Donald Trump, for adskillelsen av barn og deres foreldre som entrer USA ulovlig (selv om disse barna ofte sendes med andre voksne til USA, mens foreldrene er tilbake i hjemlandet eller andre steder).

Faktisk ordlegger Jagland seg som om det er Trump personlig som gjør dette:

..hva som nå skjer på grensen der han [Trump] separerer barn fra sine foreldre, er jo bare et tegn på at han er ikke lenger en moralsk leder for hverken sitt eget land eller for ..verden. Alt det han gjør ekskluderer han fra den rollen som Amerikas president alltid har hatt.

 

Som tidligere omtalt ble praksisen med adskillelse av barn og de voksne som kom inn i USA ulovlig, også praktisert under Obama’s administrasjon (og enda tidligere).

Men overfor Obama, var Jagland som da var Nobelkomiteens formann, frontperson for tildeling av Nobels Fredspris og det med den kanskje dårligste begrunnelse i prisens historie.

Les også immigrasjon-advokat R. Andrew Free’s beskrivelse av hans ordutveksling med Obama i 2015:

 

PS. Thorbjørn Jagland befant seg forøvrig i Moskva for å møte Russlands president og utenriksminister Vladimir Putin og Sergej Lavrov. Kan vi nå forvente krav om «Jagland-Russia collusion» -etterforskning?

ektenyheter