Photo: Støttemarkering: Free Tommy Robinson

Den britiske journalisten Tommy Robinson er for tiden fengslet i England for å rapportere om grooming-gjengene.

Retten i Leeds ga media munnkurv, så kun alternative medier utenfor Storbritania har dekket saken inntill medieforbudet ble hevet i dag. Imidlertid er det kjent at Tommy Robinson ble arrestert fordi han rapporterte foran en domstolsbygningen i Leads hvor en sygg gruppevoldteks-sak gikk for retten.

Tommy Robinson har vært en nøkkelfigur i dekning av de såkalte grooming-gjengene – hvor grupper av primært pakistanske menn systematisk har gruppevoldtatt britiske jenter. Det aller værste tilfellet av groominggjenger som for øyeblikket er kjent i England, teller ikke mindre enn 1400 ofre som har blitt sexuelt misbrukt og torturert. Disse fryktelige tilfellene har ikke funnet sted i et vakum, men er et symptom på en kultur der kvinner er gjenstander for fri bruk – en fremmed kultur som sprer seg i samfunnet.

Til tross for alvorlighetsgraden får disse sakene svært lite mediedekning. Det er opp til aktivister og frilansjournalist som Tommy Robinson å avdekke og rapportere om de. Tommy Robinsons arrest er heller ikke en et isolert tilfelle. Flere fremtredende patrioter har de siste ukene blitt nektet innreise til Storbritannia for å så bli internt og deportert, blant annet Martin Sellner, Bódi Ábel, Lauren Southern, Brittany Pettibone og Tore Rasmussen.

Tommy Robinson har vært en stemme for tusenvis, nå er det vår tur å være en stemme for ham.

Lenke til Facebook arrangementet finner du her.

  • Sted: Nasjonalteatheret
  • Tid: 16.00
  • Dato: Fredag 1 juni

Dette er en tverpolitisk markering for ytrings- og pressefrihet noe Tommy Robinson nå har blitt et symbol for.

Oppmøte på ved inngangen til Nasjonalteatheret ved Ibsen og Bjørnson statuene kl. 16.00. Deretter går vi samlet til den Britiske ambassaden for å vise vår støtte til Tommy Robinson og markere vår protest mot den urettferdige behandlingen han opplever.

ektenyheter