Hjem Utenriks Belgia NÅ: Terrorangrep i Belgia – tre drept / NRK gjemmer saken

NÅ: Terrorangrep i Belgia – tre drept / NRK gjemmer saken

546
Foto: Skjermdump fra Twitter

Muslim skal ha angrepet politimenn bakfra med kniv og så henrettet dem med deres egene våpen i Belgia i dag tidlig.

Etter drapene på de to politimennene skal gjerningsmannen ha skutt og drep en 22-åring som satt i en parkert bil i nærheten. Deretter tok han en kvinne til gissel i en skole like i nærheten før han selv ble drept av politiet.

Gjerningsmannen er ifølge den avisen HLN en belgisk statsborger ved navn Benjamin Herman (36). Avisen skriver at han skal ha blitt radikalisert i fengselet, hvor han i ble sluppet ut på permisjon i går. Det er usikkert på om han konverterte til Islam før eller under soning. Han skal ha sonet en dom for tyveri og narkotika forbrytelser.

Mistenker terror
Gjerningsmannen skal ha ropt «Allahu Akbar» under terrorangrepet og politiet opplyser at drapene etterforskes som terror. Ifølge NTB sier Eric Van Der Sypt, talsmann for den føderale påtalemyndigheten at «det foreligger elementer som peker i retning av at dette er en terrorhandling

Video av når terroristen blir skutt
RT har publisert en video som viser når terroristen blir skutt og drep av belgiske spesialstyrker.

Ikke nyhetsverdig for NRK

NRK velger å gjemme saken mellom feriedager og Emmy-nominasjoner. At to politimenn er blitt henrettet på åpen gate med sine egen våpen er tydeligvis ikke nyhesverdig for statskanalen.

ektenyheter