Hjem Politikk Dobbeltmoral Løgnmedia fortsetter skamløst pulveriseringen av Nordmenns identitet

Løgnmedia fortsetter skamløst pulveriseringen av Nordmenns identitet

748
Faksimile

Nordmenn – og andre etnisiteter ansett som «hvite» – skal tydeligvis brytes ned og viskes ut på alle tilgjengelige måter.

Nordmenn har i uminnelige tider vært navnet på en av de 2 Norske etnisiteter (Samer er den andre). Begge begreper (Nordmenn og Samer) tilsvarer selvinnlysende andre etnisitetsnavn som Kurder, Maasai, Maya, Perser, Zulu, Polak, og så videre og så videre.

Hvis Aftenkampen eller andre mener Nordmenn/Nordmann ikke er de korrekte ord/begrep for hhv. angjeldende Norske etnisitet og et medlem av den, så må de i tilfelle opplyse oss om hva de mener er det korrekte.

Den som følger litt med, vet at denne retoriske svindel skjer stadig!
(Forøvrig er det ikke registrert noen forsøk på å «omgjøre» personer fra innvandrerbefolkningen til Samer. Det er alltid til Nordmenn…??)

 

Svenner og Danskere har det enda verre

Ettersom Nordmann/Nordmenn er språklig relativt distinkt fra ordene som benyttes for både landet (Norge) og personer med statsborgerskap (Norsk), blir denne utviskingen litt verre å gjennomføre enn overfor etnisk Svenske og etnisk Danske.
(Også for Sverige; dvs. de som ikke er Samer. For Danmark; dvs. de som ikke er etnisk Grønlandske eller Færøyske.)

Rett og slett fordi de selv vanligvis benytter det samme ord for medlemmer av etnisiteten, som for personer med statsborgerskap, det vil si hhv. Svensk og Dansker.

Det finnes riktignok ord som Svenne og Danskere (altså med den ekstra e’en), men førstnevnte er lite brukt og sistnevnte er som man ser, bare såvidt distinkt.

 

Skjerpings!

 

ektenyheter