Winnie Mandela
Foto: Wikimedia Commons | Author: Superikonoskop | Cropped | CC BY-SA 3.0

Ekskona til terroristen Nelson Mandela, Winnie Mandela, døde nylig. Til tross for en lang historie med ekstrem voldelig kriminalitet, blir hun nå hyllet av mainstream media.

Winnie Mandela oppfordret blant annet sine lojale følgere til å brenne politisk motstandere levende. Hun ble også juridisk anklaget for flere tilfeller av beordring/medvirkning til mord og kidnappinger, og ble blant annet dømt for kidnapping av en 14 år gammel gutt som senere ble myrdet. Noen av rettssakene mot henne ble sabotert av at sentrale vitner angivelig ble truet på Winnie Mandelas ordre.

Mainstream media vinkler henne nå som en frigjøringshelt (se eksempler i VG, Dagbladet, NRK og Nettavisen), og nevner parentetisk, langt nede i artiklene, at hun var kontroversiell fordi hun var dømt for svindel og medvirkning til mord. Dagbladet og Nettavisen nevner dette som siste linje i sine artikler i skrivende stund.

Ingen av de nevnte avisene nevner i skrivende stund at hun oppfordret til å brenne mennesker levende, ei heller Nelson Mandelas grusomme handlinger, holdninger og bekjentskaper.

Kilde: Wikipedia

ektenyheter