Hjem Ideologi Multikultur Alternative Fakta – Innvandringen i 2017

Alternative Fakta – Innvandringen i 2017

465
Faksimiler

Uttrykket «Alternative Fakta» ble som kjent beryktet og latterliggjort, da Donald Trump’s kampanjesjef Kellyanne Conway brukte det i forbindelse med krangelen om frammøtte ved Trump’s president-insettelse seremoni.

PKMedia presenterte det som om «alternative fakta» er det samme som falsk informasjon eller løgn.

Men for de fleste situasjoner tilhører det en lang rekke faktainformasjoner og hvilke man velger å benytte, fokusere på, vinkle, «spinne» – kan gi store forskjeller i hvordan mottager oppfatter det beskrevne. Til og med gi helt motsatt inntrykk.

Hvis Conway hadde sagt «alternative SETT AV fakta», hadde kanskje flere i PKMedia forstått poenget. Vel og merke hvis de ikke hadde vært på konstant utkikk etter å sverte og latterliggjøre alt som er knyttet til President Trump.

 

Innvandringen til Norge i 2017

For denne saken har altså kilden SSB samt Aftenposten og andre som har kjøpt NTB’s vinkling, kommet fram til at en innvandring i størrelsesorden Kristiansand ..på ett år(!).. fortjener overskriften ‘RekordFALL i innvandringen..

Altså på bakgrunn av 8.600 færre enn i 2016

Document derimot velger overskriften ‘Fremdeles skyhøy ikke-vestlig innvandring‘.
På bakgrunn av at 2017 har det nest høyeste tallet noensinne. De kommenterer også SSB’s prioritering:

Den ikke-vestlige nettoinnvandringen i fjor, som kan leses fra den grønne kurven, var på 20.555 personer, hvilket er den nest høyeste noensinne, og svarer til godt over et tredjedels fødselskull.

 

Det er ganske riktig et rekordartet fall siden 2016, hvor man registrerer virkningen av exodus i 2015. Men er det virkelig den mest relevante observasjonen?

Presis. SSB og PKMedia – som inkluderer NTB – gir ikke sine lesere det mest relevante, mest opplysende sett av fakta. Som så ofte.

Faksimile

ektenyheter