God Emperor Trump
Foto: Illustrasjonsfoto

Både norsk og internasjonal mainstream media hevdet nylig – i ingresser og overskrifter – at Trump sa at han ville stormet inn på Florida-skolen hvor det nylig skjedde en massakre, til tross for at han ikke hadde hatt våpen.

Implikasjonen er at Trump er en skrytepave uten evne til ydmykhet, nyanser og anstendighet. Men Trump sa ikke dette. Leser man sakene nøyere kommer det frem at han snakket om det faktum at politiet ofte har ventet på utsiden når slike skytemassakre skjer (av ulike grunner) – slik nordmenn også opplevde ved 22. juli – og at han sa følgende:

«Du vet ikke før du blir testet, men jeg tror virkelig at jeg ville løpt inn dit, selv om jeg ikke hadde et våpen. Og jeg tror de fleste i dette rommet ville løpt inn også.»

Trumps handlinger støtter opp om hans ord

Ifølge New York Daily News gikk Trump ut av limousinen sin – ubevæpnet – for å storme mot en voldsmann som gikk amok på en tredjepart med balltre i 1991.

Kommentar

«Grunnen til at pressen latterliggjort Trump for dette er ikke bare det at tanken på å løpe inn på denne skolen aldri kunne falt dem inn, de nekter å tro at noen som helst i verden kunne hatt en slik tanke. . . .

I Amerika nå har vi en ekstremt verdifull ressurs som ikke brukes, nemlig hundretusenvis av veteraner som ikke trenger å lure på hvordan de ville handlet om de ble testet i en slik situasjon, fordi de har allerede blitt testet.» – Bill Whittle

ektenyheter