Foto: Justisdepartementet

Sylvi Listhaug ofrer seg for at regjeringen skal bli sittende. Å unnskylde seg til Venstresiden fungerte ikke nå heller.

For en time siden i skrivende stund skrev hun et innlegg på facebook der hun sier hun er utsatt for heksejakt.

«Jeg har opplevd dette som en ren heksejakt, hvor hensikten til Jonas Gahr Støre tydeligvis har vært å kneble ytringsfriheten på et tema som er noe av det viktigste vi må diskutere for Norges fremtid. Jeg kommer aldri til å godta at debatten legges på Støres premisser. Ytringsfriheten er en viktig norsk og vestlig verdi vi må stå opp for. Jeg kommer aldri til å være en politiker som er lik alle andre. Jeg vil være meg selv.»

Når skal høyresiden lære?

Å unnskylde seg for Venstresiden er det dummeste en politiker på høyresiden (eller det som er igjen av den) kan gjøre. Viser man medgjørlighet og ydmykhet blir dette tolket som en svakhet, og en seier for Venstresiden, som igjen gir ny giv til å øke konfliktnivået.

Kort sagt: Avspenning og forsoning med Venstresiden eskalerer kun konfliktnivået.

Dette har skjedd såpass mange ganger opp igjennom årene, at man skulle tro at de godt betalte PR-rådgiverne og politikerne selv hadde forstått at dette ikke fungerer.

ektenyheter