Hjem Politikk Dobbeltmoral Ap: «Vi anser okkupasjonen som grunnen til terror mot Israel”!

Ap: «Vi anser okkupasjonen som grunnen til terror mot Israel”!

415

Refleksjonen blant seierherrene på NRK, var at Listhaugs retorikk er farlig, fordi potensielle terrorister kan la seg inspirere til vold av å få høre at feks Arbeiderpartiet øker sjansen for terrorisme ved å ønske å slippe terrorister inn i landet.

Åpenbart øker sjansen for terrorisme i landet ved å slippe inn terrorister – duh, men det er ikke poenget her.

Poenget er at når Listhaug snakker om økt terrorfare pga Aps politiske syn, «hører» mange følgende: «Jeg (Listhaug) anser Aps politikk som årsaken til terroren mot Ap. ABB begikk terror, fordi Ap har ført en politikk som noen reagerte på. Terroren mot Ap skyldes Ap selv, inkludert en gal terrorist.»

Listhaug sa ikke noe i nærheten av dette, men mange valgte å tolke det slik. Det er altså veldig galt å legge skylda for ABBs terror på AP.

Likevel sa representanten for den daværende sittende regjeringen med Arbeiderpartiet i spissen, fire dager etter ABB, den 26.07.2011 – den norske ambassadøren i Israel, Svein Sevje (i intervju med Eli Bernstein for avisen Maariv, iflg. Document):

”Vi anser okkupasjonen som grunnen til terror mot Israel”

Arbeiderpartiet legger altså skylden for terror mot israelske sivile barn, kvinner og menn på Israel. Offeret er den skyldige.

Jeg kunne ha forstått AP dersom de anerkjente at deres uaktsomme kultursvik? mot nordmenn kunne ha vært årsaken til terroren mot dem parallellt med at de «anser okkupasjonen som grunnen til terror mot Israel”. At det altså fantes en gyldig grunn for ABBs handlinger. Men jeg klarer ikke forstå at Ap ikke var skyldige i terroren mot dem, mens Israel angivelig VAR skyldige i terroren mot dem. Terror er ikke Aps skyld, men terror er Israels skyld? Kan en eller annen venstrevridd utdype denne tankefeilen for meg?

Er det ikke slik at Arbeiderpartiets retorikk, når de legger skylda på Israel, er at de legitimerer terror mot Israel og inspirerer flere terrorister til å begå mer terror mot Israel? Noe slikt har Listhaug ALDRI sagt, bare blitt vrangtolket til å mene, men det er hun som fikk mistillitsforslag mot seg, ikke Ap. Det synes jeg er underlig. Burde ikke Jonas Gahr Støre krype langflat opp til den israelske ambassaden og be om unnskyldning før han i det hele tatt avkrever Listhaug en eneste forklaring?

Bør vi ikke bekjempe terror med alle midler, ikke unnskylde det og legge ansvaret på meningsmotstandere? Det er kanskje praktisk å ha flere standarder å velge mellom, Ap?

ektenyheter