Mer Trump-løgner fra VG, denne gang fra Espen Arnold Hansen. Trump holder seg ikke oppdatert innen sikkerhetspolitikk, samtidig som han gjør det.

Kommentar av anonym innsender

Vi lever i en tid med økende mistillit til norske mediehus, en tydelig direkte konsekvens av medienes egen uredelige journalistikk, og formidling av det de kaller for »politiske nyheter».

I dag skriver Espen Arnold Hansen i VG en sak med tittel «Trump leser aldri CIA-advarsler», og skriver videre: «Donald Trump leser aldri Presidentens daglige brifing (PDB), den viktigste daglige orienteringen fra amerikansk etterretning om mulige trusler mot USA.»

I denne saken, som inneholder totalt 950 ord, er de første 900 ordene en ren slakt av Donald Trump og bygger opp under en påstand om hvor lite han følger med i sikkerhetspolitikken. Men, 50 ord i de siste to avsnittene knuser denne påstanden. USAs nasjonale etterretningsdirektør i Donald Trumps regjering, Daniel Coats, sier at enhver påstand om at Trump ikke følger med, er ren fantasi.

Sitat fra VG-sakens siste to avsnitt:

«Nasjonal etterretningsdirektør Daniel Coats erklærer at enhver påstand om at Donald Trump ikke engasjerer seg fullt og helt i Presidentens daglige brifing, er basert på mangelfulle kunnskaper og ren fantasi. – Faktisk bruker presidenten langt mer tid på å sette seg inn i spørsmål knyttet til utenrikspolitikk og sikkerhetspolitikk enn mange tidligere presidenter, hevder Daniel Coats.»

Hele saken føyer seg i rekken av saker som sverter Trump, en agenda VG og Dagbladet tydelig jobber kraftig med å opprettholde.

Det kan faktisk se ut som at disse journalistene bevisst bruker første halvdel av sakene til å sverte dem de skriver om gjennom direkte løgner. Og deretter, for å kunne bli godkjent av Faktisk.no sine latterlige faktasjekker, reverserer de alt på slutten av saken. Og på denne måten har de alt på det rene. Spiller de på det at følge av gjennomsnittsleseren ikke leser helt til slutt? Det er jo kjent at kun 1 av 5 leser mer enn overskriften, og at 10 prosent av innholdet i en artikkel står for 90 prosent av trafikken..

Mistilliten til norske medier er en konsekvens av at journalister distanserer seg fra logikk, objektivitet og nøytral journalistisk virksomhet, og forsøker desperat å utnytte lesere som kun leser overskrifter. Da kanskje til egen politisk vinning.

 

Faksimile: Dagbladet
Faksimile: VG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De fleste vet jo at Trump ikke er populær i Akersgata.

Kilde: VG, VG (archive).

 

ektenyheter