Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det er fullt mulig, som mange i dag gjør, å argumentere for at Venstre-leder Trine Skei Grande ikke har gjort noe ulovlig, og at hennes lille hyrdesstund i Trøndelag var frivillig og gjensidig. Greit nok. Det er like fullt viktig å påpeke at hun i 2012 fordømte Venstre-profil Solum-Larsen for en liknende sak.

Den gangen sa Grande at hun ikke hadde tillit til Solum-Larsen og at hun mener at han «begikk et grovt tillitsbrudd da han hadde sex med en 17 år gammel jente etter et parti-arrangement.»

Dette sa hun vel vitende om at hun selv hadde vært en tur ute i åkeren noen år tidligere. En kan da spørre seg selv om denne type dobbeltmoral er det normale i Venstre, og i politikken forøvrig.

Et annet moment er at pressen har gitt Trine Skei Grande særbehandling i denne saken. Mens Trond Giske fikk gjennomgå i pressen var det mange i media som visste om Grande-saken men som beskyttet henne. En kan da spørre seg selv om hva motivene for dette er. Dette blir spekulasjon, men det er påfallende hvordan særbehandlingen ser ut til å gå mellom kjønnene. Grande er kvinne og har derfor «lov» til mer enn en mann, kan det se ut som.

Uansett hva man mener om saken er en ting likevel sikkert: dette var en stor seier for alternativ-mediene. Honnør til Resett som klarte å sette dagsorden, mot de etablerte medienes vilje. Dette vitner om at medias makt er svekket, og at mindre og alternative aktører er i stand til å sette agendaen i samfunnsdebatten.

 

ektenyheter