Hjem Politikk Dobbeltmoral Trine Skei Grande involvert i sexskandale #hetoo

Trine Skei Grande involvert i sexskandale #hetoo

19056
Foto: Trine Skei Grande. Fotograf: Mona Lindseth / Venstre. Fra Wikipedia.

Skal ha hatt seksuell kontakt med 16-år gammel gutt i nærvær av flere vitner.

Resett var først ut med saken som kan felle Venstre-lederen Trine Skei Grande. Episoden som er omtalt skal være kjent blant politikere og journalister over lang tid og funnet sted under et bryllup i Trøndelag i 2008. Gutten skal da ha vært kun 16-år, mens Skei Grande var 38 år og 1. nestleder i Venstre og stortingsrepresentant. Resett skriver at:

«begge de to var under påvirkning av alkohol, hendelsen skjedde utendørs og ble observert av flere. Det sies at pressen i sin tid holdt munn om saken av hensyn til den svake part i relasjonen – den unge gutten. Hendelsen skal ha vært traumatiserende og offentliggjøring kunne gjort ting verre. Men identiteten til offeret trenger ikke å bli kjent dersom Skei Grande tar et proaktivt grep om dette. Saken er moralsk og politisk snarere enn av strafferettslig karakter. Ingen anmeldelse foreligger

Flere saker?

Journalisten Jon Hustad uttalte på NRK Ukeslutt 8. juli 2017 at en «kjente norske kvinnelige politikere har misbrukt unge, ja relativt veldig unge menn. Vi i media kjenner til dette

Resett mener det er sannsynlig at den Hustad pekte på var Skei Grande. Det store spørsmålet er om noen av disse unge guttene var medlemer av Venstre, om det skulle vise seg å være tilfelle kan avsløringene være politisk dynamitt og mer av mer alvorlig enn Giske-saken.

 

ektenyheter