Hjem Utenriks Libanon Alternative Perspektiver – Trump blir dobbelt Nobel Fredspris vinner. MINST!

Alternative Perspektiver – Trump blir dobbelt Nobel Fredspris vinner. MINST!

279

Begrunnelse: Opptil flere fredsavtaler i Midt-Østen, mellom Nord- og Sør-Korea, moderne sekulære demokratier i Saudi-Arabia OG Iran.. og mere til!

Det skal medgis at dette perspektiv er HØYST alternativt, også fordi tidligere adferd fra medlemmene av Den Norske Nobelkomite tilsier at de styres av poengscoring fra egne ideologiske ekkokammer, som klima-religionen og naturligvis multikulturalisme og globalisme –religionen.

Men noen hobbyanalytikere på Twitter gjør observasjoner og analyser som kan understøtte spådommen, og «ekspertene» tar jo stort sett feil for tiden, bare spør nettopp Trump!

Perspektivene i hovedtrekk:

 • Saudi-Arabias nåværende kronprins Mohammad bin Salman er i ferd med å endre landet fra ortodoks islam til en moderne, sekulær stat.
  Saudi-Arabia har også en stadig sterkere allianse og samarbeid med Israel, også militært (til tross for nok fremdeles mye anti-jøder og anti-Israel i landet).

  Dette har vært betydelig muliggjort av President Trumps politiske valg, gjennom hans harde linje mot islamisme men samtidig utstrakte hånd til bin Salman -sfæren, godt hjulpet av ikke minst svigersønn Jared Kushner og datteren Ivanka, indikert ved deres raske og godt mottatte besøk i landet (Kushner er jo også jødisk og Ivanka har konvertert til jødedommen).

(fortsett selv..)

 

 • Shia og Iran-støttede Hezbollah i Libanon er i ferd med å bli oppløst og derved kan Libanon etablere en mer eller mindre stabil og demokratisk stat.
  Dvs. reelle valg av ledelse og fungerende institusjoner som militæret og rettssystem under denne.

 

 

 • Folket i Iran er i ferd med å avsette sitt ortodokse islam-styre,
  muligens påvirket av utviklingen i Saudi-Arabia og i Libanon.

De ser kanskje at med fortsatt preste-styre vil de havne helt i bakleksa, ikke minst i forhold til erkefienden (en av dem) Saudi-Arabia. Eller kanskje de har fått med seg oppmykningene som har skjedd i SA i det siste og slett ikke vil leve under et mer undertrykkende regime enn arabere (Persere er etter sigende meget nøye på at de ikke er arabere…)

Og Trump administrasjonens håndtering av situasjonen er svært annerledes enn Obama’s under det forrige opprøret i 2009:

WATCH: Mike Pence Slams Obama’s Lack Of Leadership On Iran

 

Thomas Wiktor mener også å vite at den gang hentet Mullah’ene inn bøller (bødler stemmer kanskje bedre) fra Hezbollah og Hamas, for å slå ned opprøret:

 

Men nå ser det bedre ut:

 

 • Nord- og Sør-Korea har gjennopptatt samtaler og forhandlinger.
  Også det muliggjort av Trump’s langt hardere linje mot Nord-Korea, mest konkret sanksjoner samt press mot Kina og andre land av betydning for dem, i tillegg til den beryktede retorikken.
  I følge den Sør-Koreanske presidenten. Og Trump.
  – http://dailycaller.com/2018/01/10/south-korean-president-says-trump-deserves-credit-for-making-talks-with-north-korea-possible/

 

 • Og etter at Islamske Staten er mer eller mindre redusert til terrorceller, vil både Irak og Syria stabilisere seg,
  inkludert institusjoner og forhåpentligvis jevnlige valg.

 

Hvor mange fredspriser?

Hvis alt dette skulle slå til, burde det egentlig holde til både to og tre fredspriser for Donald J. Trump – ettersom de ovennevnte punkt er muliggjort av hans kursendringer for USA’s politikk – men det hjelper altså lite så lenge medlemmene i Nobelkomiteen styres av hva som gir dem sterkest «rus» av moralsk opphøydhet, klapp på skuldrene og «stjerner i boka» i flokken(e) de kommer fra.

Og der er Trump som de fleste bør ha fått med seg, ansett som fredløs, bannlyst, den store stygge ulven, Hitler, djevelen selv..
og derfor hat & hetsobjekt nummer 1.

..hvordan var sjansene for snøballer i helvete igjen?

***

ektenyheter