Hjem Idioti Klovner i kamp / #byregjeringen på ville veier

Klovner i kamp / #byregjeringen på ville veier

717
Foto: Illustrasjonsbilde

2-år med Oslo-byrådet og «Byregjeringsleder» Raymond Johansen – hva har de fått til så langt?

Den 20. Oktober 2015 presentere Raymond Johansen det nye byrådet i Oslo. Det nye «byregjeringen» besto av AP, SV, MDG og Rødt som støtte parti. Disse partiene lovet løft i satsingen på yrkesfag, eldreomsorgen, klima og boligmarkedet. dette skulle gjøres gjennom å innføre eiendomsskatt og prioritere bedre enn det forrige byrådet. Nå har det gått 2-år siden de kom til makten og spørsmålet er: hva har de fått til så langt?

SØPPEL-SKANDALEN:

Søppel kaoset startet nesten umiddelbart etter at selskapet Veireno AS overtok ansvaret for Oslo Kommune. Tusenvis av osloborgere opplevde at søppelkassene ble stående og gape. Og rundt dem lå avfallet strødd. På BARE tre måneder kom det inn over 31 000 klager fra Oslo borgere Dagbladet avslørte også hvordan Veireno i forsøket med å rydde opp i kaoset har brutt Arbeidsmiljøloven mer enn 2000 ganger. Ting som at ansatte jobbet opp til 15 timers lange arbeidsdager og føring på timelister med GPS om hvor de ansatte kjørte. Lan Marie Nguyen Berg (MDG) som er samferdselsbyråd i Oslo valgte å legge skylden på det forrige byrådet.

TIL KRIG MOT DET PRIVATE:

Byrådet ville ikke at private aktører skulle få levere gode tjenester til de eldre og valgte å kommunalisere eldreomsorgen i Oslo. Konsekvensene av dette er at det blir dyrere og færre sykehjemsplasser. 143 totalt. Her valgte byrådet ideologi fremfor de eldre.

BRYTER LØFTE TIL SATSING PÅ YRKESFAG:

Tilskuddet som kommer fra satsing på lærlinger kommer primært fra staten, men kommunene kan velge om de vil spytte inn et lite supplement i tillegg til det som kommer fra staten. AP lovet å satse på lærlinger hvis de kom til makten, nå viser det seg at de går i motsatt retning. Byrådet foreslår å kutte dette med 1.500 kr i måneden og i de nye kontraktene fjernes hele lærlingtilskuddet. En regn løgn til velgerne.

OSLOS STØRSTE BOLIGSKANDALE GJENNOM TIDENE?

Økt befolkningsvekst gjør at Oslo kommune må ha flere boliger i følge politikere. Derfor satt de Boligbygg på saken. Boligbygg Oslo KF er et kommunalt foretak som eier, forvalter og leier ut Oslos kommunale boliger. Dagens Næringsliv avslørte hvordan prisen på en bygård på Bislett i Oslo steg med 33 millioner kroner. Det kommunale foretaket Boligbygg Oslo KF unnlot å benytte seg av forkjøpsretten – to ganger. En person er siktet i saken. Økokrim har innledet etterforskning av boligkjøpene til det kommunale foretaket i kjølvannet av Dagens Næringslivsundersøkelser som viser at Boligbygg har kjøpt eiendom for 222 millioner kroner av konkursgjengangere. Enkelt og greit forklart: kameraderi, korrupsjon og et ran av skattebetalerne.

I År har de også begynt starten på fjerning av 700 parkeringsplasser, bygget arbeidsbenk og setter nye rekorder i bompenger.

Oppsummering:

De gikk til valg på gull og grønne skoger og leverte råtne epler og skitne sko.

ektenyheter