Hjem Satire Etablissementet furter over Trump-jubiléet

Etablissementet furter over Trump-jubiléet

392

Det har gått 1 år siden Trump og hans Deplorables vant over «etablissement-sumpen». Og etablissement-mediene fortsetter (så godt de kan den) den sedvanlige delvis skremming, delvis latterliggjøring, av USAs President Donald J. Trump.

Her på Ekte Nyheter får du litt avveksling.

Først altså et kart over hvilke stater Trump i et år har vært først innkommende- og så President ..det kan feks. være nyttig å kunne vise til dem som fremdeles «har litt tungt for det».

Så følger vi opp med en av mange kompilasjoner av først nedlatende, selvsikker latterliggjøring –og så reaksjonene etter hvert som valgresultatet ble klart:
(Og det til Norske toner – Edvard Grieg, Dovregubbens Hall)

 

En til, med mer (og flere) av det samme, uten Grieg men med Simpsons’ Trump-som-president referanser på slutten.
(OBS: kun den med Lisa Simpson som nyvalgt president kom før Trump annonserte sitt kandidatur i 2015.)

 

Sa noen «Donald Trump kan ikke danse»?

 

..seriøst..

 

The Great CNN Meme War -konkurransen

Både under valgkampen og senere, har mange kreative og Trump– tematiske klippinger og modifikasjoner av sekvenser fra kjente filmer oppstått. Noen av dem imponerende godt «mekket», andre helt enkle men like fullt «morro for fansen».

Mange ble laget i tilknytning til feiden mellom Trump og MSMediene generelt eller CNN spesielt, og mange i forbindelse med at (de beryktede) InfoWars utlyste konkurranse. Her er Vol 1 av en rekke kompilasjonene fra kanalen:

 

..og en til:

 

Braveheart ble et populært tema:

 

Og vinnerklippet:

 

Men hvorfor vant Trump egentlig valget?

Til slutt et klipp med mange hint – for den som vil se – om hvorfor Trump vant og har mange flere tilhengere, verden over, enn etablissementet vil inrømme:

ektenyheter