Hjem Ideologi Multikultur Svensk mannsfri festival blir en realitet

Svensk mannsfri festival blir en realitet

410
Foto: Illustrasjonbilde

Av: MAF

Den mannsfrie festivalen Statement som er planlagt i Sverige har lykkes i å samle inn 500 000 kroner i finansiering. Festivalen blir organisert etter initiativ av den svenske komikeren og feministen Emma Knyckare, etter en svensk festivalsommer preget av store antall seksuelle overgrep og voldtekter. Dette til tross for Politisjef Dan Eliasson sin tapre, men overraskende mislykkede #tafsainte kampanje hvor politiet delte ut armbånd til festivaldeltakere med påskriften #tafsainte.

Nå har heldigvis altså radikalfeministene kommet på banen og organiserer like gjerne en festival fullstendig lukket for menn. Ironisk nok vil nok festivalen minne svært mye om liknende arrangement i hjemlandene til de aktuelle tafserene. Det meldes også at festivalen har blitt møtt med både annerkjennelse og kritikk. Mange argumenterer at festivalen diskriminerer og at denne måten å adressere et problem langt på vei ignorerer elefanten i rommet.

Flere transvestittgrupper har også reagert med vantro og raseri ettersom disse hevder at menn som identifiserer seg som kvinner har like mye rett til ett mannfritt miljø som kvinner har. Emma Knyckare i sitt forsvar av festivalen uttaler at «ikke alle menn voldtar, men nesten alle voldtekter blir begått av menn». Vi venter i spenning mens revolusjonen spiser sine egne.

Kilder:

NRK: Vil starte mannefri festival

The Washington Post: Comedian organizing ‘man-free’ music fest until they learn ‘how to behave’

ektenyheter