Foto: YouTube

Mens Carmen Yulin Cruz, en ordfører i Puerto Rico klager på at Trump ikke jobber godt nok utover å fri opp nødvendige midler, og sende enda mer hjelp, hevder en anonym Puerto Ricansk politikvinne at myndighetene driver med politisk spill som koster liv.

I en 6 minutters samtale sier den anonyme politikvinnen sin mening om hvordan de Puerto Ricanske myndighetene feiler i å gi folk nødvendig hjelp pga. politisk spill.

 

«Hva de driver med er misbruk. Det ser ut som kommunisme på vår egen øy. La meg fortelle deg noe, Boricuas (puertoricanere red. anm.) dør av sult. Helsehjelpen her, folk dør. Sykehusene er i krise.»

Hennes anmodning: «Vi vil at USA skal komme inn og ta vekk guvernøren. Han gjør ingenting. Han går bare rundt og alle sier bare ‘å så fint, guvernøren går litt i gjørmen. Han går i vannet.’ Men hvor er det? HVOR ER MATEN?»

Ingen forsinkelse fra USA

Samtidig sier sjefen for nasjonalgarden at det ikke er noen forsinkelse i hjelpen fra USA til Puerto Rico.

Da han ble spurt om dette svarte Lengyel: «Jeg kan ikke si jeg har sett noe til det.»

Trump ble sterkt kritisert

Ifølge media og clicbait-overskrifter var det «rasistiske» Trump som nektet å sende nok hjelp til Puerto Rico, til tross for at Puerto Rico har hatt en årelang historie med dårlig infrastruktur, gjeld, fattigdom og kriminalitet. Men nå er dette plutselig Trumps problem.

Puerto Rico er amerikansk territorium, men ikke en føderal stat.

ektenyheter