Hjem Kunst Omtale av kunstkatalogen for That’s One Small Step for a Frog

Omtale av kunstkatalogen for That’s One Small Step for a Frog

310
Foto: Illustrasjon

Kunstkatalogen for That’s One Small Step for a Frog av Lilith Keogh har endelig ankommet i posten og her følger en liten omtale.

Katalogen byr på flere underholdene tekster om Pepe generelt og om hver enkelt motiv fra utstillingen. Alt er skrevet av kunstneren selv bsf. teksten på siste side, som er skrevet av kunstkritiker Tommy Olsson, der han deler sin prosess med å «just trying to make sense of it».

Se også: [Video] Intervju med Pepe-kunstner Lilith Keogh

Magasinet er pent designed og prydet med collager av memes og utklipp fra Lilith Keoghs aktivitet på sosiale medier.

 

Sitat fra teksten The magic of fear av Lilith Keogh:

When Hillary named Pepe a hate symbol she made it clear to the world that you can not shield yourself with fear, and you can not win by asking for mercy. Fear is not a shield, and mercy is not victory.

 

Foto: Innsiden av katalogen

Katalogens innhold åpner med fire korte essays med forskjellige vinklinger på Pepe-fenomenet. Lilith Keogh argumenterer bryskt og pompøst for hvorfor Pepe er et effektivt våpen, hvorfor høyresiden tjener på å være arrogante, og hva slags type magi Pepe er.

Deretter følger de fire kunstverkene i sin helhet med korte tekster om prosessen bak hvert enkelt motiv.

Tommy Olssons avsluttende tekst vitner om at Pepe-fenomenet påvirker venstresiden på flere plan en kun i form av rent hysteri.

 

Sitat fra teksten Beware of the frog av Tommy Olsson:

The interesting thing for me is the frog and the way it is applied. I’m sure I can find out about its origins with one or two clicks on the keyboard but it simply does not interest me. What I like is the irony of it; the embodiment of the contemporary that’s taking place, and considering this project; the unexpected.

 

Kunstkatalogen er tilgjengelig på www.smallstepforafrog.com.

ektenyheter