Hjem Religion Islam Frankrike innfører strengere terror-lover

Frankrike innfører strengere terror-lover

401
Foto: Illustrasjonsbilde

Av: MAF

Etter to år med unntakstilstand i etterkant av flere terrorangrep har det franske parlamentet innført nye og strengere terrorlover. De nye terrorlovene åpner for å gjøre flere av tiltakene fra unntakstilstanden permanent. Blant annet vil hus kunne bli ransakt uten ransakelsesordre, myndighetspersoner kan plassere privatpersoner under husarrest, moskeer kan beordres stengt dersom de blir vurdert som ekstremistiske og privatpersoner og biler kan bli ransakt vilkårlig rundt steder knyttet til terror-risiko.

Loven ble vedtatt med et flertall i parlamentet på 415 mot 127 stemmer til tross for at Le Figaro melder om kun 57 % støtte i befolkningen. Loven har også møtt massiv kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner som uttrykker bekymring over at loven i praksis er en innføring av permanent unntakstilstand. Frankrikes innenriks minister Gérard Collomb forsvarte loven i parlamentet med å si at «Vi er fortsatt i en krigstilstand» og at «det er en varig respons, til en varig trussel».

Vedtaket av loven føyer seg inn i en større trend hvor stadig flere land overgir stadig mer av individets rettigheter og friheter for å kunne ivareta borgernes fred og sikkerhet. Loven i Frankrike ble vedtatt samtidig som innenriksminister Amber Rudd i England, foreslår at det skal kunne straffes med fengsel opp til 15 år, dersom man blir tatt i og flere ganger se på terror-innhold på nettet eller legger ut opplysninger om myndighetspersoner med formål om terrorangrep.

Kilde: BBC: France approves tough new anti-terror laws

ektenyheter