Hjem Ideologi Multikultur «Antirasister» truet SIANs kvinnelige taler med voldtekt

«Antirasister» truet SIANs kvinnelige taler med voldtekt

7776
Foto: Stopp Islamiseringen Av Norge (SIAN)

Av: Vitne i Gjøvik

Kl. 13.00 holdt SIAN stand på Jernbanetorget i Gjøvik. Jeg var der og bivånet det hele. På forhånd hadde lokale muslimer, partiene på venstresiden og lokalavisen Oppland Arbeiderblad (OA), agitert for en motdemonstrasjon.

De ca. 150–200 motdemonstrantene var godt utstyrt med plakater påskrevet «Vend hatet ryggen» og t-skjorter påskrevet «Jeg [hjerte] Gjøvik» levert av OA, og godt regissert av flere fremtredende figurer – bl.a. Egzon Qaka (lokal muslimsk leder), Odd Christian Hagen (Rødt) og Erik Sønstelie (redaktør i OA).

Det jeg som observatør kunne registrere var det man kunne vente: SIAN gikk gjennom sitt repertoar av talere, mens motdemonstrantene brukte megafon, lydhorn og ropte «ingen nazister i våre gater» i kor. Politiet var til stede, og de ble det raskt godt bruk for. En av SIANs talere var eksiliraner og eksmuslim, og da han gikk på talerstolen begynte bråket. Lokale muslimske unge menn prøvde å spytte og kaste flasker og steiner på ham, og kom med trusler. Etter hvert forsøkte de å få lagt hendene på ham. Flere ganger ble kablene til høyttaleranlegget revet ut. SIANs kvinnelige taler ble kalt «hore», «fitte» og fikk flere trusler om voldtekt.

Til slutt endte det med at noen av disse muslimene gikk til angrep på politiet, og tre ble pågrepet og brakt til arresten. Reaksjonen på dette fra de lokale muslimene var at hver politibetjent deretter hadde 4-5 av disse i hælene. Og da SIAN pakket sammen etter sin stand hoppet flere på bilen deres, og forsøkte å smelle bildørene i hodet på de som pakket bilen. En kamerat av meg som filmet dette med sin mobil ble slått – politiet reagerte ikke.

Det blir spennende å se hvordan dette omtales i media. Vil media være ærlige og redelige denne gangen, og gi en korrekt fremstilling av begivenhetene? Eller blir det business as usual? OA-redaktør Sønstelie var som sagt til stede, og det var ganske parodisk gitt hans agitasjon i dagene før, da SIAN gav ham mikrofonen og han oppfordret demonstrantene til å la SIAN snakke. Oppfordringen ble ikke fulgt. Senere kunne han observeres mens han prøvde å godsnakke med de nevnte aggressive muslimsk ungdommene som forsøkte å få kloa i SIANs eksiliraner – som om han forstod til slutt at om de fikk ture frem slik de åpenbart hadde lyst til, kom det til å se dårlig ut i morgendagens avis. Men den som lever får se.

Om SIANs talere: de imponerte ikke. Mye av det de hadde å si gikk ut på å skjelle ut venstresiden for å være nyttige idioter. Manglende var saklig innhold om islam, spesielt direkte sitater fra Koranen og Hadith, og jeg savnet en langt mer akademisk tilnærming. Men det er ingen rasisme å spore i det de har å si, det er klart for alle med åpent sinn.

ektenyheter