Foto: Illlustrasjonsfoto

De siste månedene har Ekte Nyheter presentert de alternative partiene, og basert på dette vil vi komme med en anbefaling. Vi har ikke snakket spesielt om de etablerte partiene fordi disse har allerede fått mye oppmerksomhet i andre medier. Hvis du vil stemme på et av de etablerte partiene er selvfølgelig det helt greit, men dersom du ikke liker noen av dem bør du kanskje vurdere noen av de alternative partiene.

Vi har gjort en totalvurdering, og av alle de ni landsdekkende partiene som ikke er på stortinget har vi kommet frem til at to av dem skiller seg ut, både i seriøsitet og i et verdisyn som står nært opp til Ekte Nyheter. Disse to partiene er Liberalistene og Partiet De Kristne.

Begge disse to partiene står for en mindre stat og mer individuell frihet. Liberalistene er rendyrket liberalistisk, mens De Kristne er konservativt. Hovedskillet går nok i synet på abort som Liberalistene støtter, mens De Kristne er i mot. De Kristne ønsker også flere aktive tiltak til å støtte opp om den tradisjonelle kjernefamilien bestående av mor, far og og barn.

Begge partiene vil stoppe skadelig innvandring av kriminelle, terrorister og snyltere, men Liberalistene ønsker gjerne fredelige, produktive mennesker fra andre land velkomne så lenge de betaler for eget opphold. Begge partiene støtter (i likhet med de fleste andre alternative partiene) å melde seg ut av EØS-avtalen og Schengen.

Hvis en liten og liberal stat ikke appellerer til deg finnes det flere alternativer. Dersom du vil at Norge skal ligne litt mer på Venezuela bør du definitivt stemme på Rødt. Dersom du er sosialdemokrat kan Helsepartiet eller Pensjonistpartiet være et alternativ.

Er du verdikonservativ og ønsker å bevare norsk kultur men samtidig sterk tilhenger av velferdsstaten kan Kystpartiet eller Demokratene i Norge.

Hvis teknologi, forskning, direktedemokrati og piratkopiering er tingen for deg er Piratpartiet en god match. Alliansen startet ut som en interessant allianse mot EØS, men partileder Lysglimt har i stedet valgt å bruke tiden på å fokusere negativt på Israel, jøder og homofile.

Vi håper dette har vært informativt, og ønsker deg et godt valg! Husk: det at parti er lite betyr ikke at det ikke er verdt å stemme på. Alle må starte i det små. MDG var et mikroparti for få år siden, men er nå på Stortinget.

ektenyheter