Hjem Ideologi Multikultur «Ta det med ro! Ingen fare!»

«Ta det med ro! Ingen fare!»

1119
Foto: illustrasjonsbilde

Etter 11. september 2001 kom en rekke folk på venstresiden på banen med følgende argument: det var større fare for å dø i en trafikkulykke enn i et terrorangrep. Derfor burde folk ikke bekymre seg. Fokuser heller på å gjøre noe med trafikksikkerheten.

Nå mange år senere sier folk det samme om migrantkrisen som har ført til en kriminalitets- og voldtektsbølge. «Ta det med ro! Ingen Fare!» sier de samme menneskene. De fleste migrantene er snille og greie, får vi høre, og sjansen for å bli voldtatt er veldig liten. Derfor bør vi bare ignorere det.

Det er interessant å påpeke hvilken holdning som ligger til grunn for dette, som aldri sies eksplisitt: voldtekt er helt ok så lenge det ikke rammer deg selv. Venstresiden sier essensielt «jeg er jo trygg og blir ikke voldtatt, så hvorfor i alle dager skulle jeg gidde å bry meg?»

Holdningen på høyresiden er litt annerledes, og gjenspeiles ofte i kristen moral. Jesus sa: «det du gjør mot en av mine minste, gjør dere mot meg.» Folk på høyresiden tar dette på alvor. De vet at de sannsynligvis ikke kommer til å bli voldtatt, og de er klar over at de fleste migranter er snille og greie. Men de bryr seg om voldtektsofrene, selv når de ikke er en av dem. Dét er forskjellen.

Den menneskelige prisen å betale for å slippe inn migranter fra lite utviklede områder er for høy. Voldtekt er ikke ok. Ikke de økte skattene som følger med på lasset heller.

Den samme holdningen kommer til uttrykk i militæret. Venstreorienterte Hillary Clinton lot amerikanske borgere i stikken i terrorangrepet mot ambassaden i Benghazi. Er det så farlig? Det var jo bare noen andre som ble rammet. Høyresidens holdning til militæret er «no man left behind.»

Det handler om moral — i dobbelt betydning. Når venstresidens holdning dominerer vet du at du er blitt latt i stikken. Folk bryr seg ikke. Du er overlatt til tilfeldighetene. Det er demoraliserende.

Når høyresidens holdning dominerer vet man at selv om voldtekter skjer er det noen som bryr seg, noen som ikke tåler så inderlig vel den urett som ikke rammer dem selv, noen som vil gjøre sitt ytterste innenfor lovens rammer å forhindre at slikt skjer. Dette gjør at folk føler seg tryggere.

De som føler seg utrygge får kjeft for å være hysteriske og skape fremmedfrykt. Uretten rammet jo ikke sosialisten så hva er problemet?

ektenyheter