Foto: Illustrasjonsfoto

Når det gjelder antall granatangrep per innbygger, er denne sammenligningen riktig, ifølge svenske forskere. Skyteepisoder med dødelig utfall forekommer 4-5 ganger så ofte som i Norge og Tyskland.

Vi har endret artikkelen etter kritikk fra forsker Manne Gerell om at det ikke er like mange skytinger i Sverige som i Mexico (per capita). Det kan vi si oss enig i. Expressen sammenligner først og fremst granatangrep. 

«Sverige kommer i samme tall som Mexico», sier Manne Gerell, en av forskerne bak studien.

Flere mennesker dør som følge av skyting i Sverige enn i Danmark, Tyskland og Norge i forhold til befolkningen ifølge en ny studie. I en annen studie finner forskerne også at granatangrep i Sverige kan sammenlignes med antall i Mexico.

«Dette skyldes at vi har et stort problem med kriminelle nettverk i Sverige», sier Manne Gerell, en av forskerne bak studien.

Politiet krevde ekstra ressurser

Denne våren var situasjonen så alvorlig at Stockholmspolisen krevde flere ressurser for å takle problemet med gjengevold. Deretter ble 47 mord og 57 mord undersøkt.

«Vi kan konstantere at det er utelukkende om gjengemiljø. Det er kjente konflikter og impulsdokumenter som er vanskelig å avværge», sier Patrick Ungsäter, kommandoleder ved Stockholms politi.

Kilde: Expressen.

ektenyheter