Foto: Illustrasjonsbilde av sløsing

Sløseriombudsmannen har vurdert noen utvalgte partiers sløsepolitikk.

I en interessant sak publisert i dag vurderes et knippe partier utifra tanker om offentlig forbruk. Vurderingen ser også ut til å harmonere med hva velgerne mener, for blant de aller minste partiene (utenom Rødt og MDG) er det Liberalistene som har mest vind i seilene for tiden.

Det er et stort behov for økonomisk ansvarlighet i norsk politikk. Alle velferdsstater i verden er på vei mot en saftig konkurs, og noen av dem er nærmere randen enn andre (Venezuela, Hellas, Sør-Afrika, California). Norge er et av de velferdsstatene i verden som det står minst ille til med, takket være vår særnorske tillitskultur som har satt sine spor i politikken i form av lav korrupsjon og betydelig grad av ansvarlighet, selv på venstresiden.

Likevel står det såpass ille til at uten en kraftig reduksjon i velferdsstaten står fremtidens generasjon overfor en kvelende skatteøkning. Et slikt perspektiv er totalt fraværende fra valgkampen, noe som sier en god del om de etablerte partiene.

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)

ektenyheter