Foto: Illustrasjonsbilde av sløsing

Sløseriombudsmannen har vurdert noen utvalgte partiers sløsepolitikk.

I en interessant sak publisert i dag vurderes et knippe partier utifra tanker om offentlig forbruk. Vurderingen ser også ut til å harmonere med hva velgerne mener, for blant de aller minste partiene (utenom Rødt og MDG) er det Liberalistene som har mest vind i seilene for tiden.

Det er et stort behov for økonomisk ansvarlighet i norsk politikk. Alle velferdsstater i verden er på vei mot en saftig konkurs, og noen av dem er nærmere randen enn andre (Venezuela, Hellas, Sør-Afrika, California). Norge er et av de velferdsstatene i verden som det står minst ille til med, takket være vår særnorske tillitskultur som har satt sine spor i politikken i form av lav korrupsjon og betydelig grad av ansvarlighet, selv på venstresiden.

Likevel står det såpass ille til at uten en kraftig reduksjon i velferdsstaten står fremtidens generasjon overfor en kvelende skatteøkning. Et slikt perspektiv er totalt fraværende fra valgkampen, noe som sier en god del om de etablerte partiene.

ektenyheter