Foto: Ekte Nyheter

Siv Jensen kom på besøk til valgboden på Karl Johan. Det er ingenting nytt med det, for politikere er vant til å være «vanlige» folk i Norge. Faktisk har vi en stolt tradisjon av at politikere og til og med regjeringsmedlemmer kan gå ute i offentligheten uten vakter og sikkerhetsopplegg. Slik er det ikke lenger.

Foto: Ekte Nyheter

Siv Jensen ble passet godt på av sikkerhetspoliti, og to patruljebiler var blitt satt opp som blokkade mot eventuelle bil-terrorister. Dette er en av de mange kostnadene Norge har vært nødt til å betale for åpne grenser. Vi har gitt opp mange friheter de siste par tiårene som følge av denne politikken. For bare 20 år siden kunne man komme 15 minutter før flyavgang og gå rett på flyet uten sikkerhetskontroll. Vannflaska kunne du beholde også.

Inntil i fjor kunne folk feire 17. mai uten å sette opp bussbarrikader. Det kan vi ikke lenger. Mange ser kostnadene, men spør seg selv: hvor er alle fordelene? Er det å gi opp alle disse særnorske frihetene verdt det? Hva får vi igjen?

ektenyheter