Radikal Portal hater FrP
Foto: Illustrasjonsfoto

I ren House Of Cards-stil har Radikal Portals redaktør Joakim Møllersen spart opp et trumfkort mot FrP til siste innspurt. Redeligheten er ikke mye å skryte av.

I artikkelen påstås det at FrPs grunnlegger Anders Lange advarte mot «jødeinvasjonen» og «de fargede raser». At dette er annenhåndsinformasjon er særdeles viktig å vektlegge. En person som påstår at Lange snakket om dette kan personlig ha tenkt på disse begrepene som synonymer til noe annet som Lange pratet om, eller de kan ha misforstått en kontekst, de kan ha løyet, etc.

Dette er ikke et isolert tilfelle. I venstreekstreme medier fremmes det ofte påstander om at Anders Lange skal ha vært en rasist, en tilhenger av Apartheid, etc, men merkelig nok kan aldri dette bevises med dokumenterte sitater fra Anders Lange selv (selv om han produserte egne aviser, holdt taler som ble tatt opp på band, etc), kun påstander om hva han har ment.

Motbevisene

Ikke nok med at demagogene har svært tynt/ikke-eksisterende belegg for hva de påstår, de later som om det ikke finnes noen kontra-indikasjoner mot dogmen.

  • Anders Langes største helt var jødinnen Ayn Rand (som argumenterte sterkt imot rasisme lenge før dette ble vanlig; se nederst).
  • År etter år prøvde han forgjeves å trygle Norges regjerende sosialister til å ruste opp mot en mulig invasjon fra hordene til det tyske nasjonalsosialistiske arbeiderparti.
  • Han skaffet seg maskingevær og 1000 skudd for å prøve å bekjempe tyskerne da de endelig invaderte, og Gestapo trakasserte og fengslet ham to ganger for hans motstandskamp, som bl.a. også innebar et slag i ansiktet på en nasjonalsosialist som fornærmet kongen, og samling av informasjon for motstandsbevegelsen.
  • Anders Lange var en individualist. Individualister dømmer folk for deres karakter, ikke rase. Rasisme er en kollektivistisk ideologi.

Radikal Portal og andre som dem vet godt at de kommer unna med sin uærlige sverting og mobbing fordi de rir trygt på en bølge av desinformasjon mot høyresiden – de vet at de ikke trenger å komme med solide bevis, siden de færreste stiller et kritisk blikk mot noe som «høres veldig sant ut». Med morsmelken blir vi lært opp til å tro at FrP er et parti for harry rasister i grilldress, at begrepet «høyreekstrem» omfatter både jøde-gassere og tilhengere av Kardemommeloven, o.l.

Dette er helt feil, og denne typen desinformasjon og nedover-spark gir et svært dårlig grunnlag for en redelig debatt om viktige temaer.

Hva så med venstresiden?

Karl Marx var selv en hardbarket rasist som mente at svarte var nærmere dyreriket enn andre mennesker.

Dette bortforklares  med at «det var en annen tid,» slik som andre helter på venstresiden renvaskes, f.eks. Muhammed. Merkelig nok gjelder ikke dette frikortet for de svært få hvite amerikanerne som holdt slaver, eller for Anders Lange (om vi så godtok premisset om at han var rasist –  noe vi ikke gjør).

Det var helt vanlig og ukontroversielt for sosialister å være for tvungen sterilisering inntil ganske nylig (Helen Keller og vårt eget AP var f.eks. for dette). Lenin roste også Mussolini, ble selv rost av Goebbels, og flere av disse omtalte med god grunn fascismen og sosialismen nærmest som synonymer. Grunnen til at tvungen eugenikk, rasisme o.l. kalles «høyrevridd» er rett og slett fordi venstrevridde nekter å ta ansvar for egne feil, og projiserer dem over på sine motstandere.

En god tommelfinger-regel er at venstreekstremes ytringer enten er projisering og/eller det motsatte av sannheten.

At så å si alle partiene på venstresiden har en fortid med å støtte diktatorer (eller til og med spionere for dem, og senere stoppe en bok om det), er visst også uinteressant for venstresiden. Kun FrP skal demoniseres og tvinges til å konstant ta avstand fra ting, av samme grunn som at venstreekstreme slår mynt på Utøya-tragedien for å sverte FrP (som Breivik forlot pga forskjellige verdier), men er helt stille om at en tidligere MDG-politiker nå er en Al Qaida-terrorist som er blant verdens mest ettersøkte mennesker.

Opportunismen er venstresidens våpen, ikke prinsipper.

Vi avslutter med tidenes beste essay mot rasisme, skrevet av Ayn Rand mens Demokratene herset med svarte med sine Jim Crow-lover.

ektenyheter