Hjem Fra Arkivet Prognose: Hjelpepleiere i Sverige vil ikke greie seg på pensjonen

Prognose: Hjelpepleiere i Sverige vil ikke greie seg på pensjonen

921

Mens Sverige tar seg råd til å huse en mann og hans 3 koner med boliger på til sammen 14 mill. svenske kroner, sitter svenske hjelpepleiere igjen med knapper og glansbilder til sin pensjon etter mange år med hardt arbeid.

SVT skriver at en analyse fra Swedbank sier at en 35-årig hjelpepleier får mindre i pensjon enn det nødvendige utgifter koster.

– Man får kort sagt problemer med å få pengene til å strekke til og blir avhengig av bidrag, sier ARturo Argues, privatøkonom hos Swedbank.

Ifølge Swedbanks prognose havner de nødvendige utgiftene for et enpersonshushold på 12 220 svenske kroner i måneden. En hjelpepleier som er 35 år i dag får en beregnet sluttlønn på 35 000 svenske kroner når han/hun fyller 64 år, men pensjonen for samme hjelpepleier blir bare 11 700 svenske kroner i måneden ifølge bankens analyse. Altså 520 svenske kroner i minus.

Lærere vil også slite

 

Andre yrkesrupper som kommer til å få det tøft ifølge bankens analyse er butikkselgere. For grunnskolelærere og lastebilsjåfører som er 35 år i dag kommer pensjonen akkurat til å kunne betale for et aller mest nødvendige.

Det ser ut til at de som produserer blir straffet, og de som ikke yter blir belønnet i Sverige. Og folk lurer på hvor «fremmedfrykten» og spliden kommer fra.

ektenyheter