Doris Nolan som Karen Andrè
Foto: Doris Nolan, som spilte hovedkarakteren Karen Andrè på Broadway

NRKs Radioteater gir oss en interessant perle fra fortiden, den norske radiodramatiseringen av Ayn Rands skuespill «Night of January 16th», på norsk kalt «Faulknersaken».

Stykket handler om en kvinne som står tiltalt for å ha myrdet sin tidligere sjef, en av verdens rikeste finansmenn. Nye vridninger i handlingen kommer i høyt tempo, og resultatet blir en nervepirrende og intellektuelt utfordrende fortelling du neppe vil glemme.

Stykket, som forøvrig er inspirert av den svenske «fyrstikk-kongen» Ivar Kreuger, hadde en original vri da det premierte på 30-tallet – publikum spilte juryen, og måtte til slutt bestemme hvorvidt Karen skulle dømmes eller ikke. Slutten på stykket var da avhengig av hva publikum valgte. I radioversjonen er dette elementet naturligvis ikke med, og vi får èn av endingene.

Hvilken? Hør selv, på nrk.no!

 

ektenyheter