Hver mandag henter vi fram en europeisk kunstskatt fra historiens mørke havdyp. Her er Ukens Kunstperle #17!

Det moderne mennesket har ikke kapasitet til å tenke flere tanker samtidig, eller til å føle flere følelser samtidig, men det er der kosmiske proposjoner oppstår. I det ubegripelige. I det som ikke henger sammen. Vi ser på naturen og vi tenker «hvordan er det mulig?» Det er DEN MYSTIKKEN SOM MANGLER I SAMTIDSKUNST.

Blood Moon, Adrienne Stein, 2015

Det jeg liker med Blood Moon er at maleriet har et moment av spenning mellom det døde og det levende. Mellom det faretruende og det innbydende. Det burde være en selvfølge at et maleri bærer den typen spenning i seg. Jeg tar det som en selvfølge.

Mennesker har et valg, det har ikke malerier. Mennesker kan velge å late som. Et maleri er en naken sjel.

ektenyheter