Foto: Identitäre Bewegung Österreich

Den identitære ungdomsbevegelsen i Østerrike markerer historisk slag.

Identitærbevegelsen markerer seieren over osmanerne den 12. september 1683. I følge Wikipedia avsluttet slaget “en to månder lang belering av Wien og ble utkjempet mellom osmanene under Kara Mustafa på den ene siden og en tysk-polsk styrke under ledelse av kong Jan III Sobieski på den andre. Slaget ble en knusende seier for den tysk-polske alliansen. Det markerte slutten på osmanenes ekspansjon i Europa og starten på habsburgernes hegemoni i Sentral-Europa“.

Slaget om Kahlenberg ved Wien er dermed en sentral begivenhet i europeisk historie, og Identitærbevegelsen mener den nå står i fare for å bli glemt.

Identitærbevegelsen skriver på Facebook at de med denne markeringen ønsker å bygge en bro fra fortiden til nåtiden, og mener at det er deres plikt å minnes slaget og fortsette kampen mot muslimsk aggresjon.

GEDENKZUG AM 9. SEPTEMBER IN WIEN

+ + + GEDENKZUG AM 9. SEPTEMBER – MOBILISIERUNGSVIDEO + + + Die Schlacht am Kahlenberg ist ein zentrales Ereignis der europäischen Geschichte, das heute in Vergessenheit zu geraten droht. Kommt deshalb am 9. September auf den Kahlenberg, um den Verteidigern Wiens und ganz Europas zu gedenken und uns ihre Taten in Erinnerung zu rufen: https://www.facebook.com/events/300985687040538/?ti=icl

Posted by Identitäre Bewegung Österreich on Mittwoch, 6. September 2017

 

“Høyrehipstere”
Identitærbevegelsen er svært bevisst på hvilket budskap de ønsker å formidle. I intervjuer anstrenger talspersoner seg for å distansere bevegelsen fra det røffe, historiske imaget patriotiske bevegelser har hatt tidligere. Enkelte ledere, som Martin Sellner, refererer til identitære som “høyreorienterte hipstere” og har tatt i bruk hashtaggen #ibster som spiller på forkortelsen IB (fra Identitäre Bewegung) og hipster.

Ekte Nyheter vil fortsette å følge Identitærbevegelsen og situasjonen i Østerrike tett.

ektenyheter