Foto: Wikipedia

Angela Merkel beholder makten etter gårsdagens valg i Tyskland, men går tilbake omtrent like mye som det patriotiske høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD) går frem. AfD gjorde et brakvalg, fløy forbi sperregrensen og endte som Tysklands tredje største parti med 12.6% av stemmene.

Merkel har de siste fire årene styrt sammen med sosialdemokratene SDP, men de gjorde sitt dårligste valg siden andre verdenskrig, og har sagt at de ønsker å sitte i opposisjon.

Ettersom det liberale partiet FDP kom over sperregrensen ved dette valget ville det under normale omstendigheter vært jubel på høyresiden fordi det nå er rent flertall på høyresiden med Merkels CDU, liberale FDP og patriotiske AfD.

Men ingenting er normalt i Nazi-traumatiserte Tyskland. Under normale omstendigheter ville AfD blitt regnet som et moderat konservativt parti som står for alle de sakene et helt ordinært konservativt parti vanligvis står for: sterk støtte til kjernefamilien, EU-skepsis, klimaspesis og sterk støtte til nasjonal suverenitet og dermed begrensning av innvandring. Men fordi Tyskland har den historien den har, regnes det å anerkjenne tysk kultur som brungrumsete.

Derfor er en ren borgerlig regjering i Tyskland helt uaktuelt. Angela Merkel vil heller samarbeide med grønne marxister i Miljøpartiet De Grønne enn å samarbeide med et konservativt parti. Det sier i grunnen det meste du trenger å vite om Tyskland.

 

ektenyheter