Islam
Foto: Illustrasjonsbilde

De fleste i Vesten vokser opp i mer eller mindre sekulære familier og miljøer, og kan dermed ofte ha godt av å få påminnelser om hvor fundamentalt forskjellig religiøse mennesker ser på universet. I denne artikkelen skal vi ta for oss Salafismen.

Islam Net er en raskt voksende muslimsk organisasjon i Norge, og deres kontroversielle leder Fahad Qureshi sier selv at han har mistet tellingen på hvor mange han har konvertert (eller “revertert” som mange muslimer formulerer det).

Ifølge Lars Gule, Store Norske Leksikon og Minerva tilhører Islam Net en gren av sunni-islam kalt salafisme, som ofte brukes synonymt med “bokstavtro islam”. Gule anslår at det finnes mellom 4000-6000 bokstavtro muslimer i Norge, og på verdensbasis finnes det rundt 50 millioner salafister.

Helveteslære

Islam Net gir oss sitt syn om hvor lett det er å dømmes til Helvete i vedlagte video, som kan oppsummeres som følger:

  • Hvis du ser på en kvinne og tenker at hun er attraktiv, eller hører musikk i bakgrunnen mens du spiser på en restaurant eller sitter på i noens bil, etc, har du syndet, selvom det “kun er en liten synd”.
  • Du kan dø når som helst.
  • Hvis du gjør en slik “liten synd”, og dør uten at du har rukket å angre (og mene det innerst inne 100 %), spørre Gud om tilgivelse og love at du aldri mer skal gjøre det, vil du komme til Helvete, hvor du opplever tortur vi ikke kan være i nærheten av å forestille oss til evig tid.

Utifra dette bør det være lett å forstå hvordan folk kan hate Islam uten å hate alle muslimer. Mange muslimer lever livet i konstant frykt, og deres lære om Helvete kan sammenlignes med en gisselsituasjon – om man ikke adlyder, vil man få en ekstrem straff som ethvert menneske ville gjort alt for å unngå.

Mange kristne har essensielt sett det samme synet på etterlivet.

ektenyheter