Foto: Illustrasjonsfoto

Demokratene er et verdikonservativt sosialdemokratisk parti med en nasjonal profil, med fokus på å begrense innvandring til Norge fra fremmede kulturer, især muslimer. Som følge av dette har Demokratene helt fra begynnelsen av hatt beskyldninger om rasisme hengende over seg, i all hovedsak for å bryte med den norske tradisjonen om å ikke snakke om sensitive problemer i offentligheten. De andre partiene har for vane å løse dette på bakrommet.

Ekte Nyheter synes disse beskyldningene om rasisme er litt hule ettersom lederen av partiet, Makvan Kasheikal, er en norsk-iraner, og medlemmer av partiet har kjærester som ikke er hvite.

Viktigste saker

Demokratene vil strenge straffer for kriminalitet, og mener at utenlandske kriminelle bør sone i utlandet, og at lukkede asylmottak vil ha en preventiv effekt. De er sterke tilhengere av velferdsstaten og vil ha en offensiv satsing på offentlig eldreomsorg, helse og skole.

Demokratene vil at Norge skal være bygget på norske tradisjoner og kultur. Folk som kommer til Norge må fullt ut integrere seg. De vil ikke akseptere parallellsamfunn.

Demokratene vil at Norge skal melde seg ut av EØS-avtalen og Schengen, men vil av hensyn til demokratiet at dette skal skje via en folkeavstemning.

Andre saker

Partiet ønsker et mye større innslag av direktedemokrati i Norge, ikke ulikt den sveitsiske modellen. De er også opptatt av et sterkt lovverk for dyrevelferd.

Tidligere presentasjoner:

Rødt, Alliansen, Helsepartiet, Liberalistene, Kystpartiet, Piratpartiet, Pensjonistpartiet

 

 

 

 

ektenyheter