Hjem Ytringsfrihet YouTube lover å gjemme «støtende» innhold som ikke bryter med betingelsene

YouTube lover å gjemme «støtende» innhold som ikke bryter med betingelsene

330

Denne nye «begrensede tilstanden» er en del av deres innsats for å takle «ekstremistisk» innhold.

Er det dette som skjedde med Mark Dice og Jordan Peterson?

Nylig ble Jordan Petersons kanal og epostkonto tatt ned. Hva som forårsaket det vites ikke, men vi mistenker det er YouTubes nye kunstige intelligens som har tatt kanalen hans ned. Det samme skjedde sannsynlig med Mark Dice:

YouTube har jobbet med forskjellige måter å takle støtende og ekstremistisk innhold som ikke bryter med deres betingelser, og de har tatt i bruk kunstig intelligens (AI) for å oppdage videoen og fjerne dem, sammen med innspill fra såkalte «eksperter». I dag i en bloggpost kom selskapet med flere detaljer om deres pågående innsats.

Hyrer inn «eksperter»

I tillegg til at den kunstige intelligensen ser ut til å bomme, slik som i Mark Dice sitt tilfelle, har de hyret inn såkalte «eksperter» for å gå gjennom innholdet.

«More experts: Of course, our systems are only as good as the the data they’re based on. Over the past weeks, we have begun working with more than 15 additional expert NGOs and institutions through our Trusted Flagger program, including the Anti-Defamation League, the No Hate Speech Movement, and the Institute for Strategic Dialogue. These organizations bring expert knowledge of complex issues like hate speech, radicalization, and terrorism that will help us better identify content that is being used to radicalize and recruit extremists. We will also regularly consult these experts as we update our policies to reflect new trends. And we’ll continue to add more organizations to our network of advisors over time.»

Organisasjonen «Anti-Defamation League» har sidestilt helt ordinære konservative folk med nynazister og har opptrådt uærlig.

Lucian Wintrich er en homoseksuell konservativ, i likhet med Milo Yiannopoulos, og er barnebarnet til en overlevende etter okkupasjonen av nazistene. Lucians bestefar, som er en jøde, flyktet fra nazistene i Polen og kom til USA uten en krone. Igjen – Lucian er barnebarnet til en overlevende fra okkupasjonen til nazistene – og fremdeles mener ADL at han er en rasist, antisemitt og en høyreekstrem!

YouTubere bekymret

Youtuberne Styxhexenhammer666 og Paul Joseph Watson kommenterer retningen YouTube tar, og kritiserer dem for å bruke venstreorienterte organisasjoner og kunstig intelligens som ikke fungerer ordentlig.

ektenyheter