Foto: Illustrasjonsfoto

Dagbladet skriver at Trump hevder det var «veldig fine folk» i Nazimarsj. Dette er sensjasjonalistisk løgn. Folk kan selv se pressekonferansen og med egne ører høre hva President Trump sa.

På spørsmål fra en illsint venstreekstrem presse om hvorfor han ikke fordømte nazistene ved navn tidligere svarte han at det var mange forskjellige grupper som deltok i marsjen og han ville få full oversikt over hvem som deltok før han kom med navngitte fordømmelser.

Han sa at det var dårlige folk på begge sider, men at det ikke bare var nynazister og hvite nasjonalister i protestmarsjen. Det var også «veldig fine folk» som var opptatt av å protestere mot at en viktig del av amerikansk historie viskes ut. Statuen som ble foreslått fjernet av politisk korrekte grunner er av General Robert E. Lee som var en høyt respektert slaverimotstander som ble tilbudt å være general for nordstatene. Han holdt på å takke ja til tilbudet, men da hans egen stat ble med på sørstatenes side takket han nei, fordi han ikke orket tanken på å gå til krig mot sin egen stat og drepe egen slekt og venner.

Da statuen ble avduket i 1936 sa den demokratiske venstre-orienterte presidenten Franklin D. Roosevelt følgende:

«I am very happy to take part in this unveiling of the statue of General Robert E. Lee.

All over the United States we recognize him as a great leader of men, as a great general. But, also, all over the United States I believe that we recognize him as something much more important than that. We recognize Robert E. Lee as one of our greatest American Christians and one of our greatest American gentlemen.»

President Trump spurte retorisk om hvem som blir den neste statuen å bli revet. Blir det George Washington eller Thomas Jefferson? Begge var slave-eiere.

 

Ekte Nyheter vil minne leseren om at det også finnes andre ideologiske grupper som river ned historiske statuer for å utslette den lokale og erstatte den med en ny ideologi. En av disse gruppene er Al Qaida som sprengte verdens største Buddha-statuer i Afghanistan i 2001.

En annen gruppe som liker å ødelegge lokalhistorie er IS som nylig ødela ruinene etter den historiske byen Palmyra i Syria.

Er det «høyreekstremt» og «nynazistisk» å ville bevare disse statuene og byggverkene også? Dagbladet gjør seg til redskap for venstreekstreme totalitære krefter som er motstandere av ytringsfrihet og som er intolerant for et lands historie og kulturarv.

ektenyheter