Filter Nyheter er en nykommer i det norske medialandskapet og de har nylig slått på stortromma ved å advare mot «useriøse» norske aviser i artikkelen «Dette er de norske nettavisene du må være på vakt mot i valgkampen.» Ekte Nyheter er tatt med og plassert i samme kategori som Nyhetsspeilet. I forbindelse med artikkelen kontaktet de oss, og ba om vår kommentar. Vi svarte, og ser at Filter Nyheter har utelatt de fleste av våre kommentarer. Vi publiserer derfor vårt svar til dem i sin helhet, slik at du selv kan vurdere om Filter Nyheter har vært seriøse.

«Usynlig/hemmelig redaktør:

Som dere påpeker er redaktøren ikke usynlig. Det er altså en løgn å si at vi har en usynlig/hemmelig redaktør. Foreløpig er Ekte Nyheter ikke blitt stiftet som formelt selskap, men dette vil i nær fremtid endre seg.

Anonyme artikkelforfattere:

Det er riktig at flere av våre skribenter av hensyn til personlig sikkerhet har valgt å være anonyme på grunn av frykt for trusler om vold og andre typer aksjonsmetoder, slik vi har sett over hele den vestlige verden i senere år.

Lenker til useriøse nettsteder:

Våre ruptly-lenker er i all hovedsak video-materiale, som er en praktisk plattform for video-dokumentasjon. Vi har av og til noen lenker til Russia Today, fordi vi ikke automatisk avfeier en kilde av ideologiske årsaker. Ytringsfriheten har dårlige kår i Russland og er ofte politisk farget, men det at man av og til kan få en mer ærlig fremstilling av virkeligheten der enn fra vestlige medier sier svært mye om hvor ille det står til i Vesten.

Vi lenker til seriøse alternative stemmer som ikke slipper til i den venstreekstreme pressen. Når vi publiserer en video eller en referanse til en annen kilde spør vi oss alltid selv tre spørsmål:

1) Er dette synspunkter som representerer det brede flertallet i Europa?

2) Er dette synspunkter som Winston Churchill eller, generelt, det overveldende flertallet av europeeres oldeforeldre kunne stilt seg helhjertet bak?

3) Er dette synspunkter som er normale og utbredt i andre kulturer slik som Japan, Singapore, Mexico og Nigeria?

Hvis svaret på to av tre av disse spørsmålene er «ja» regner vi det som helt ok å publisere. Hvis dette er grunnlag for å definere synspunktene som «useriøse» eller «høyreekstreme» hva sier dette da om de såkalt «seriøse»? For at disse skal måtte regnes som «useriøse» og «høyreekstreme» må man altså være villig til å si at Winston Churchill som kjempet mot nazistene er «useriøs» og «høyreekstrem.» Man må si at det brede flertallet av Europas befolkning er «useriøse» og «høyreekstreme» og man må si at de fleste folk i hele verden er «useriøse» og «høyreekstreme.»

Vi mener å stemple store deler av verdens befolkning på denne måten er useriøst og venstreekstremt. Det MÅ gå an å ha synspunkter som ikke er marxistiske uten å bli stemplet som «useriøs» og «høyreekstrem.»

Hvis dere i Filter Media er seriøse tar dere en debatt med oss om dette. Dere kan utfordre oss på fakta og vi kan svare på alt. Gjør dere ikke det men simpelthen stempler oss som «useriøse» fordi vi gir en stemme til folk som er enige med Winston Churchill, flertallet av Europas befolkning og et stort flertall av verdens befolkning, viser dere at dere ikke driver et seriøsitets-filter men sensur av meninger og fakta dere ikke liker.

Vi har alle fakta på vår side og tar gjerne debatten dersom dere tør.

Partipolitisk binding uavklart:

Vi har aldri gjort noe forsøk på å late som om vi er politisk nøytrale. Vi trekker frem de alternative partiene og vil før valgkampen ha presentert alle de alternative partiene. Der er vi klare og tydelige. Vi slaktet Rødt og Alliansen som useriøse, mens vi har trukket frem Helsepartiet, Kystpartiet, Partiet de Kristne og Liberalistene som seriøse. Vår mening er at dette er en mye ærligere og ryddigere holdning enn det vi ser i den venstreekstreme pressen som later som om de er nøytrale og objektive, når de i realiteten ofte bedriver ren propaganda for enkelte politiske ideologiske synspunkt.

Vennlig hilsen redaktør Onar Åm»

I tillegg til dette vil vi legge til at vi ofte bruker illustrasjonsbilder. Vi klødde oss lenge i hodet for å finne ut hva de mente med at vi brukte «misvisende» bilder og har konkludert at de må ha ment at vi ikke merker bildene våre «Foto: illustrasjonsbilde.» Selv om vi mener at alle normalt oppegående lesere forstår at vi bruker public domain illustrasjonsbilder, lover vi å bli flinkere på å skrive dette eksplisitt.
Uærlige av Filter Nyheter
Samtidig kan vi benytte anledningen til å vise hvor uærlige Filter Nyheter er, ved å vise til en av deres egne artikler «Trump forsvarer rasistbevegelsen – her er de mest oppsiktsvekkende uttalelsene fra pressekonferansen
I en pressekonferanse hvor Trump klart og tydelig tar avstand fra rasisme og hat, klarer altså Filter Nyheterå få dette til å bli et forsvar for rasistbevegelsen. Filter Nyheter skriver:
«Han understreket også flere ganger at det er «bra folk» – good people – også blant de høyreekstreme.» Nei, han sa faktisk ikke det. Han sa at det ikke bare var nazister i marsjen, men at det også var gode folk der — på begge sider — altså folk som ikke var «høyreekstreme.»

(Forøvrig: kun useriøse medier omtaler nasjonalsosialister som «høyreekstreme» ettersom Mussolini var Marxist og at Goebbels i 1925 sa at Lenin var det største mennesket som har levd, nest etter Hitler, og at forskjellen mellom kommunismen og Hitlers ideologi var veldig liten. Hitler selv sa ved flere anledninger: «vi er sosialister.» Hermann Göring holdt en landsmøtetale der han forklarte hvordan partiet både var nasjonalister og sosialister.)

Filter Nyheter synes det er «oppsiktsvekkende» at Trump delvis gir venstresiden skylden for volden i Charlottesville. Den eneste grunnen til at dette er «oppsiktsvekkende» er fordi de venstreekstreme mainstream-mediaene har dekket over til volden og overgrepene fra den fascistiske kommunistiske bevegelsen Antifa. Se på vidoen nedenfor for et lite sammendrag av Antifa de siste 18 månedene. Spør deg så hvorfor du ikke har sett noe av dette på NRK eller i andre vanlige medier.

Faktum er at i et land med over 300 millioner innbyggere finnes det knapt 200 nazister, som tydeligvis fant veien til Charlotteville. De er et ikke-fenomen, og ingen hadde hørt om dem hvis ikke media hadde brukt mye tid på dem. Derimot finnes det hundretusener av Antifa-medlemmer, og er sterkt voksende. Vi snakker her om folk av samme ideologi og med samme hat og forakt som bevegelsen som på 1900-tallet myrdet over 100 millioner mennesker. Det som er oppsiktsvekkende er at ikke alle medier — inkludert Filter Nyheter — over hele verden fordømmer de voldelige kommunistene.

Vi vil derfor avslutte med å gjenta vår utfordring til Filter Nyheter. Vi stiller til debatt når som helst. I tillegg vil vi be om en klargjøring: tar Filter Nyheter avstand fra de kommunistiske folkemordene utført under Lenin, Stalin, Mao og Pol Pot? Fordømmer Filter Nyheter de fascistiske kommunistene Antifa? Vi venter i spenning.

FOTO: Illustrasjonsfoto

ektenyheter