Hjem Utenriks Libya Bildebevis: Italiensk politi dokumenterer samarbeid mellom tysk NGO og menneskesmuglere

Bildebevis: Italiensk politi dokumenterer samarbeid mellom tysk NGO og menneskesmuglere

325

Italiensk politi offentliggjorde på torsdag bilder som dokumenterer et ulovlig samarbeid mellom det tyske NGO-skipet Jugend Rettet og menneskesmuglere fra Libya. Bildene ble tatt av en sivil politiagent som befant seg ombord på Redd Barnas skip Vos Hestia.

Det italienske pressebyrået ansa.it publisert i går en video som en gang for alle avslører menneskehandelen i Middelhavet. Den viser hvordan mannskapet på det tyske NGOen Jugent Rettet samarbeider med menneskesmuglerne fra Libya.

Bildene avslører hvordan organisasjonens skip Iuventus plukker opp flere titals afrikanere under dekke av å være en redningsoperasjon, men bildene viser at det snarere er snakk om en ren overlevering.

Les også: Presidenten for Europaparlamentet frykter migrantstrøm av «bibelske dimensjoner»

Flere NGOer var allerede under sterkt mistanke for å koordinere med menneskesmuglerne over telefon hvor og når NGO-skipene skal møte opp for å ta imot neste overlevering av ulovlige innvandrer, men bildebevisene publisert torsdag avslørte noe mer. Etter at Iuventus-mannskapet har fått overlevert de afrikanske migrantene tauer Iuventus de tomme smuglerfartøyene tilbake den libyske kysten. Det ene blir så brukt igjen noen få dager senere, for å overføre andre “flyktninger i havsnød” til samme NGO-skip.

Taust i norsk media

Til tross for at saken har vekket oppsikt i blant annet Storbritannia er det kun Document.no og Human Rights Service som har omtalt saken i Norge.

Økt legitimitet for «Defend Europe»

Påtalemyndigheten i Italia sine avsløringer mellom NGOer og de libyske menneskesmuglerne gir vind i seilene til Identitærbevegelsen sitt «Defend Europe»-prosjektet, som blant annet har som mål å overvåke NGO-skipene og avslører deres samarbeid med menneskesmuglere.

Ekte Nyheter vil fortsette å følge situasjonen i Middelhavet og Identitærbevegelsen tett.

Kjære leser! Før du kommenterer må du lese våre regler
Gjentatte brudd på reglene vil føre til permanent utestengelse. Vi håper dere respekterer dette.
Kos dere med debatten! :)

ektenyheter