Hjem Utenriks Libya Bildebevis: Italiensk politi dokumenterer samarbeid mellom tysk NGO og menneskesmuglere

Bildebevis: Italiensk politi dokumenterer samarbeid mellom tysk NGO og menneskesmuglere

579

Italiensk politi offentliggjorde på torsdag bilder som dokumenterer et ulovlig samarbeid mellom det tyske NGO-skipet Jugend Rettet og menneskesmuglere fra Libya. Bildene ble tatt av en sivil politiagent som befant seg ombord på Redd Barnas skip Vos Hestia.

Det italienske pressebyrået ansa.it publisert i går en video som en gang for alle avslører menneskehandelen i Middelhavet. Den viser hvordan mannskapet på det tyske NGOen Jugent Rettet samarbeider med menneskesmuglerne fra Libya.

Bildene avslører hvordan organisasjonens skip Iuventus plukker opp flere titals afrikanere under dekke av å være en redningsoperasjon, men bildene viser at det snarere er snakk om en ren overlevering.

Les også: Presidenten for Europaparlamentet frykter migrantstrøm av «bibelske dimensjoner»

Flere NGOer var allerede under sterkt mistanke for å koordinere med menneskesmuglerne over telefon hvor og når NGO-skipene skal møte opp for å ta imot neste overlevering av ulovlige innvandrer, men bildebevisene publisert torsdag avslørte noe mer. Etter at Iuventus-mannskapet har fått overlevert de afrikanske migrantene tauer Iuventus de tomme smuglerfartøyene tilbake den libyske kysten. Det ene blir så brukt igjen noen få dager senere, for å overføre andre «flyktninger i havsnød» til samme NGO-skip.

Taust i norsk media

Til tross for at saken har vekket oppsikt i blant annet Storbritannia er det kun Document.no og Human Rights Service som har omtalt saken i Norge.

Økt legitimitet for «Defend Europe»

Påtalemyndigheten i Italia sine avsløringer mellom NGOer og de libyske menneskesmuglerne gir vind i seilene til Identitærbevegelsen sitt «Defend Europe»-prosjektet, som blant annet har som mål å overvåke NGO-skipene og avslører deres samarbeid med menneskesmuglere.

Ekte Nyheter vil fortsette å følge situasjonen i Middelhavet og Identitærbevegelsen tett.

ektenyheter