Nasjonal sikkerhetsmyndighet er blitt bedt om å undersøke om noen forsøker å påvirke Stortingsvalget. Årsaken er at en 21 år gammel mann har kritisert Venstre på en nettside som er registrert i Estland.

Nestleder i Venstre Ola Elvestuen bekrefter overfor nettstedet Aldrimer.no. at partileder Trine Skei Grande har blitt utsatt for hets, og at partiet mener at dette har tilknytning til Baltikum. Elvestuen sier videre at: «sikkerhetsmyndighetene nå må gjøre en vurdering av om fremmede makter prøver å påvirke det norske valget.»

Utgangspunktet for den angivelige situasjonen hvor fremmede makter skal prøve å påvirke det norske valget skal være Facebook-siden «Nei til Trine Skei Grandes flyseteavgift«, som senere endret navn til «Nei til Venstres flyseteavgift».

Blant de som er administrator på denne Facebook-siden kan det virke som at noen har koblinger til en nystartet nettavis som heter Dinavis.no. At den er registrert i Estland fikk alarmen til å gå blant ledelsen i Venstre.

Det faktum at Grande ble meget upopulær etter at hun frontet flypassasjeravgiften som ledet til at flyplassen på Rygge ble avviklet og ca 1000 arbeidsplasser ble utradert ser ikke ut til å være en mulig årsaksforklaring for Grande og Elvestuen.

Om Venstres utspill er et uttrykk for at de er desperate eller faktisk tror fremmede stater prøver å svekke dem og ikke er klar over konseptet hvor gründere etablere selskaper i utlandet, såkalte NUF for å slippe unna det norske skattetrykket, vites ikke.

Les også: Skei Grande jubler over Ryanair-oppsigelse på Rygge

Redaktøren i Dinavis.no, 21 år gamle Dan Hanssen skriver blant annet følgende om de noe spesielle anklagene:

«Venstre mister ikke velgere fordi vi skriver at partiet faller på meningsmålingene eller er under sperregrensen. Partiet blir hverken mer eller mindre populære av at vi presenterer våre faktabaserte nyheter.»

Etter vår egen gjennomgang er det forøvrig kun en negativ Venstre-sak vi har produsert på egenhånd uten å referere til andre medier. I denne saken som omhandlet et ønske om høyere flypassasjeravgift ble vi kontaktet av sentrale kilder i Venstre. Sist flypassasjeravgiften ble skrevet om på vår nettside (for to dager siden), ble heller ikke Venstre nevnt med et ord.

Majoriteten av våre lesere er svært kritiske til flypassasjeravgiften. Dette er noe tilsynelatende resten av befolkningen også er. Man skal derfor ikke se bort fra at Venstres oppslutning kan ha sammenheng med avgiften.»

Saksopplysning: Ekte Nyheter har ikke mottatt pengestøtte fra fremmede makter til tross for at vi har fulgt flyseteavgift-saken og avviklingen av Moss flyplass Rygge. 

ektenyheter