Hjem Utenriks Polen V4 (Polen Ungarn Tsjekkia Slovakia) – Israel allianse: største «spiker i EU-kista»...

V4 (Polen Ungarn Tsjekkia Slovakia) – Israel allianse: største «spiker i EU-kista» siden Brexit?

790

Lederne for de fire «Visegrad» landene samt Israel, bekreftet onsdag et formalisert og økende samarbeid.  Norske MSMedier er øredøvende tause, bortsett fra et «spark» til Israel naturligvis.

I en situasjon der Storbritannia som første land har satt et for EU farlig eksempel ved å beslutte å forlate unionen, og der Visegrad landene – som også er EU-medlemmer – nekter å la seg kolonisere (ja det er kolonisering som foregår, bare kamuflert under blant annet tung propaganda rundt «flyktninger», «menneskerettigheter», «internasjonale forpliktelser», o.l.) som foreskrevet av EU og attpåtil ser ut til å heller ikke ville betale bøter for sin ulydighet, burde konkrete alliansedannelser i Europa utenom EU og med implikasjoner i strid med EU’s offisielle politikk, vekke større oppmerksomhet.

Ikke minst når de har betydelig økonomisk relatert fokus – også potensielt betydelig på nasjonaløkonomisk nivå – ettersom økonomiske bidrag har vært og er EU’s kanskje tyngste pressmiddel for å tvinge gjennom EU-elitenes vanvidds-prosjekter for Europa.

Utdrag fra felles uttalelse på AboutHungary.hu :

..the V4 and the State of Israel took note with satisfaction of the extensive political, economic and cultural ties, which they have developed since the establishment of diplomatic relations with each other. On the basis of the substantial progress that has been made, the Five intend to further develop their partnership.

The V4 and the State of Israel decided to further deepen their partnership aimed at building innovative and creative economies through enhanced joint cooperation in R&D, science, technology and innovation, start-ups and digitalization of industry and service sectors.

De adresserer også konkret terrorisme og migrasjonskrisen (legg merke til at «migrasjon» -begrepet benyttes, ikke «flyktning»), blant annet:

The V4 and the State of Israel emphasized that the developments in the Middle East and Northern Africa, especially the activities of ISIL/Da’esh and the conflict in Syria, Libya, Iraq and Yemen have considerable implication on the security situation of the international community as a whole, including Europe and the Middle East.

The five leaders agreed to explore the possibility of further strengthening joint cooperation in the areas of defense and defense industry, cyber security, hybrid threats, non-proliferation and information and know-how sharing.

The V4 and the State of Israel agreed that tackling the current migration crisis requires addressing its origins. The leaders shared the view that close cooperation with the states of origin and transit should be maintained. In this context, leaders of the V4 and the State of Israel emphasized the importance of diplomatic efforts aimed at peaceful and lasting conflict resolution and stabilization. They also discussed the need to foster good governance and sustainable economic growth in states of origin of economic migrants.

 

Historisk

Kanadiske TheRebel.media omtaler toppmøtet som ‘historisk’ og linker til videoklippet av Viktor Orbán’s oppsummering. (Utskrift finnes også på AboutHungary.hu)
Faksimile:

Fra engelsk-tekstede Polske medier:
V4 and Israel to talk terror, migration, peace
V4, Israel to form working group to fight terrorism: Hungarian PM

 

Norsk MSM

For Norske MSMedier gir Google-søk etter relaterte artikler, null treff på VG.no og Aftenposten.no, for Dagbladet.no 1 artikkel med overskriften ‘Israels statsminister forsnakket seg: Netanyahu trodde mikrofonen var slått av: – EU-politikk er «sinnssyk»’ og for NRK.no 1 liten Reuters-notis med overskriften ‘Israel vil ha tettere bånd til EU’, men begge disse refererte kun til forholdet mellom Israel og EU.

ektenyheter