Venezuela sykehus
Foto: The Objective / Twitter

Nok en gang er ansvarsfraskrivelsen og unnvikelsen dominerende blant venstrevridde etter nye påminnelser om grusomhetene i samfunnene de har gitt sin moralske støtte til.

I kommunistiske Venezuela har befolkningen i nyere tider gått ned nesten 10 kg i gjennomsnittlig vekt, kannibalisme er utbredt, folk er villige til å drepe for noen få mangoer, og hovedstaden Caracas er kåret til verdens farligste by. Dette er underrapportert i venstrevridde medier, men idag ble Venezuela på ny en het potet etter at flere demonstranter ble skutt og drept av staten.

Endeløs syklus

Syklusen vi nå ser har vi sett mange ganger før. En maktsyk person får millioner av lydige sosialistiske tilhengere (bl.a. SV) ved å fortelle det kommunistiske eventyret, høyrevridde advarer dem om at politisk makt i deres hender nødvendigvis vil ende i katastrofe pga grunnleggende økonomisk forståelse* og historiske erfaringer uten unntak.

Advarslene ignoreres, og når blodbadet blir et faktum blir sosialistene enten musestille, eller forsøker å legge skylden på andre faktorer, f.eks. oljepriser eller at revolusjonen ble «kuppet». Hvorfor ingen andre land i verden opplevde kannibalisme og borgerkrig over mangoer etter fallende oljepriser, eller hvorfor et system som alltid er svært lett for «onde krefter å kuppe» skal være et godt system, får vi derimot ikke et svar på.

* Grunnleggende økonomiske mekanismer forklarer hvorfor Venezuela alltid har hatt mangel på viktige produkter, og hvorfor det ikke har noe som helst med oljepriser å gjøre:

ektenyheter