Gangster
Foto: Illustrasjonsfoto (public domain)

Skien Kommune – med en AP-politiker i spissen – har i lang tid fremmet et kontroversielt forslag om å bygge en barnehage i byens voldeligste narkoreir, hvor det nylig skjedde både et drap og et tilfelle av alvorlig legemsbeskadigelse i løpet av 2 dager.

Drap, knivstikking, overgrep, dødsbrann, narkotika, innbrudd, blodige ran, trusler, slåsskamper, konstant bråk, utrygghet og barn med angst preger Odins Gate, som i flere år har vært brukt som et kommunalt bosted for flyktninger, eldre, narkomane og psykiatriske pasienter.

Forholdene skal være så ille at vaktmester ikke kan reise på befaring alene, og at Securitas sjekker området 2 ganger per natt.

Drap

Debatten har haglet etter at det nylig skjedde et drap i gaten. Naboer har lenge fryktet at et drap kunne skje, og en beboer i området sier at han har prøvd å varsle kommunen i flere år om de katastrofale forholdene, uten å få noe svar.

Kommunen jobber for tiden med løsninger på problemene, bl.a. ved å tilby noen av beboerne nye boliger. En eritreisk tobarnsfamilie takket nei til dette, fordi de vurderte det nye området de fikk tilbud om å bo i som enda verre.

Høyre imot

Høyre er det eneste partiet som stemte imot forslaget om å bygge barnehage i denne gaten.

Skien Kommune har i mange år vært kritisert for å sløse med innkrevede skattepenger, blant annet ved å kjøpe en designerlampe til 60.000 til ordførerens kontor.

Kilder: NRKFacebookVardenVardenVarden

ektenyheter