Stjernekorrespodenten Clarissa Ward jobbet med al-Qaida «mediemann» Bilal Abdul Kareem.

Artikkelen kom opprinnelig fra AlterNet.

Den 16. juni satt en amerikansk medieaktivist, som bodde i opprørsokkuperte territorie, seg foran kamera for å lufte sin frustrasjon med sin forrige arbeidsgiver. Bilal Abdul Kareem beskrev hvordan han og hans onlinemagasin – On the Ground News – hadde blitt engasjert av CNN for å filme dokumentaren under dekke i Syria.

«Dette var med CNN og deres korrespondent Clarissa Ward, som jeg har stor respekt for, stor respekt som journalist, og som person», sa Abdul Kareem.

Med et bittert smil beskrev Abdul Kareem hvordan han ble snytt: «Denne jobben i Syria – du kan google den – den vant den prestisjetunge Peabody Award, og den vant den prestisjetunge Overseas Press Club Award, som er en av de høyeste prisene i journalistikk for insternasjonal repotasje. Nå har [CNN] så vidt nevnt navnet mitt! Jeg forteller deg – CNN må ha på et eller annet vis glemt at jeg var den som filmet det, jeg gjetter at de glemte det».»

Abdul Kareems navn var bare en liten fotnote i Peabody Awards-pressemeldingen i deres hedning av CNN. Organisasjonen hyllet Clarissa Ward for «å gå under dekke i nordlige Syria for å dokumentere russisk innflytelse på kampene og å navigere den pågående ødeleggelsen», men krediterte Abdul Kareem var bare i liten skrift, til tross for det faktum at han var ansvarlig for å gi CNN videomaterialet fra felten.

Fra Peabody Awards winner 2016.

 

Den Saudi-Arabiske nyhetsformidleren Al Arabiya rapporterte den 7 juni at Abdul Kareem offisielt sluttet seg til al-Nusra i 2012.

Abdul Kareem avviste denne anklagen i en videorespons på Facebook. «Jeg er ikke, og jeg har aldri, jeg har heller ikke behov for å bli en del av al-Qaida. Jeg har ikke noe behov for det», sa han der han understreker at han vurderer rettslige skritt mot Al Arabiya for artikkelen.

Så hvorfor blir han gjemt i rulletekster og pressemeldinger?

Les mer i Salon.

ektenyheter