Spanske myndigheter arresterte nylig en kjent muslimsk predikant for å lede og rekruttere nye ISIS-terrorister.

Vedkommende har vært i Norge 4 ganger siden 2012 for å tale til muslimske samfunn – sist i mai 2016, da han talte for hundrevis av muslimske norsk-marokkanere. På hans foredrag i Frankrike deltok bl.a. en av gjerningsmennene bak terrorangrepene i Paris 2015, hvor 130 mennesker ble myrdet, og opptil 99 kritisk skadet.

Dette er langt ifra et isolert tilfelle. Human Rights Service har flere artikler om ekstreme hat-predikanter som har blitt invitert til Norge, mens store norske islamske organisasjoner legger ut videoer fra mange av disse predikantene på sine egne kanaler (som den nysgjerrige leseren selv kan utforske), og «norske» islamister som Sakandar Madni og Mullah Krekar får spre sin oss og dem-retorikk på statskanalen i beste sendetid, som f.eks. da førstnevnte kalte palestinske selvmordsbombinger «selvforsvar».

 

ektenyheter