En mor bestemte seg for å invitere en gruppe flyktningebarn til sitt hus. Det endte med at hennes 14-årige datter ble voldtatt på sitt jenterom av en 25 år gammel arabisk mann. Men voldtektsmannen «får» ikke utvises, hevder aktoren.

Ny rekord i uansvarlighet: I november i fjor kom et «flyktningebarn» sammen med sin bror og tre andre menn i 20-25-årsalderen til familien for å hilse på. De ble i to netter, og etterpå politianmeldte kvinnen 25-åringen, etter hennes at 14-årige datter hadde blitt voldtatt av mannen fra Syria.

Moren: De bare «klinte»

Voldtekten skjedde i 14-åringens jenterom etter at mannen hadde skjenket henne med sprit. Jenta ble mer eller mindre bevisstløs av rusen og har bare vage minner fra hendelsen, men hun husker hvordan hun ba araberen slutte når han var i ferd med å voldta henne.

Moren, som sov under hendelsen, ble vekket av at jentas søster rev opp soveromsdøren henns og slo alarm om hva som skjedde. Ikke nok med at moren hadde utsatt datteren sin for stor fare – hun ville ikke tro på det. Det var ikke før hun leste facebook-posten til et av«flyktningebarna» at hun gikk til datterens soverom og hørte «smaskelyder». Hun sa at det «bare var klining», ifølge dommen.

Men da døren til rommet ble åpnet, der moren sa det luktet «både svette og alkohol», rusler 25-åringen ut. Inne i rommet ligger datteren hennes naken, utslått og ukontaktbar.

«Best å passe på»

Når 25-åringen kom ned til de andre etter å ha voldtatt den unge jenten, oppfordret gjerningsmannen i følge dommen de andre flyktningene om å voldta henne en gang til «ettersom det var best å passe på».

Den 14-årige jenta har etter hendelsen vært mye dårlig og vært borte fra skolen i flere måneder.

Västmanlands tingrett dømmer nå den 25-årige syrieren til 2 år og 10 måneders fengsel for voldtekt av barn. Han skal også betale 115.000 svenske kroner i erstatning.

«Får ikke utvises»

Aktor ville ikke deportere 25-åringen.

– Det avhenger av omstendighetene i saken. Det var en uttalelse fra Migrationsverket og basert på at påtalemyndigheten hadde gjort en vurdering av at det ikke skulle være noen slik anmodning, og jeg helt enig med henne med det, sier den kvinnelige aktoren Frieda Gummesson.

Kilde: Fria Tider.

ektenyheter